Un medic de familie din Botoșani, infectat cu COVID, a fost găsit mort în cabinet

Un medic de familie în vârstă de 46 de ani, din Botoşani, care a murit luni, în cabinetul său, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

Dr. Beatris Anca Irimia, care a decedat luni, a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată cu coronavirus.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, medicii care i-au acordat primul ajutor au prelevat probe pentru testarea la COVID. 

Doctorița de familie ar fi fost găsită în stare de inconştienţă în cabinetul său, iar cadrele medicale au încercat să o resusciteze și i-au prelevat probe pentru testul SARS-CoV-2. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul. 

Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei, potrivit Agerpres. 

Direcţia de Sănătate Publică a demarat, miercuri, o anchetă pentru a stabili persoanele cu care medicul de familie ar fi intrat în contact până la momentul decesului. În plus, urmează să se stabilească cu precizie cauza care a dus la decesul doctoriței. 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here