Un MIG a pierdut legătura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar la Constanța

breaking news

Autorităţile din Constanţa intervin, miercuri seară, după ce a fost anunţat un ”incident aviatic” în judeţ, fără ca natura acestuia să fie precizată. Ministerul Apărării a precizat ulterior că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, iar în acest moment nu se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei. ÎN zonă au fost demarate acţiuni de căutare, anunță News.ro.

”Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac si Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului şi a aeronavei.

”Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgenţă spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenţie ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă”, a mai transmis instituţia.

Autorităţile din judeţul Constanţa au confirmat, miercuri seară, că s-a înregistrat un ”incident aviatic”, fără a preciza natura acestuia.

Sursa citată a menţionat doar că informaţiile vor fi oferite de către reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Din primele date, un avion militar ar fi căzut. Nu se cunoaşte deocamdată zona în care s-a produs incidentul şi dacă există victime.

Ministeru Apărării nu a oferit deocamdată detalii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here