Un militar german, judecat pentru planificarea de atacuri teroriste folosind identitatea unui refugiat sirian

Un militar german este judecat, după ce a fost acuzat că s-a dat drept refugiat sirian și a planificat atacuri teroriste de extremă dreaptă împotriva politicienilor, relatează BBC. 

Ministrul german de Externe Heiko Maas era printre posibilele ținte.

Locotenentul Franco Albrecht, care era detașat în Franța, a dus o viață dublă, înregistrat ca refugiat pe numele David Benjamin.
El a fost prins în cele din urmă în 2017, încercând să recupereze o armă găsită de angajatul unei firme de curățenie într-o toaletă la aeroportul din Viena.
Locotenentul insistă că nu era un extremist și nu a planificat atacuri.
Avocatul său a condamnat ceea ce el a numit o campanie de denigrare îndreptată spre clientul său, iar ofițerul le-a spus reporterilor că merge la judecată „cu conștiința curată, nu am planificat niciodată nimic în detrimentul nimănui”.
Viața sa dublă a ieșit la iveală atunci când autoritățile au descoperit că amprentele ofițerului aflat la Strasbourg se potriveau cu cele pe care le folosise ca să se înregistreze drept creștin sirian care a cerut azil, locuind la trei ore de mers cu mașina spre nord, lângă Frankfurt.

 

Ministrul Heiko Maas, potențială țintă 

 

Procurorii cred că ofițerul a făcut o listă cu potențiale ținte, printre care ministrul german de Externe Heiko Maas, vicepreședintele parlamentului și un activist evreu, și că intenționa să-și folosească falsa identitate siriană pentru a organiza atacuri în numele unui refugiat pentru a provoca un curent anti-musulman.
Procurorii au găsit un depozit de muniție și explozibili în subsolul părinților săi. De asemenea, sunt citate note și înregistrări în care se spune că ofițerul îl laudă pe Hitler.
Se mai presupune și că ar fi fost într-o rețea de supraviețuitori „Hannibal” despre care ofițerii de informații cred că pregăteau prăbușirea statului german în „Ziua X”.
Arestarea ofițerului a avut loc după afluxul de refugiați din Siria din 2015-2016, precum și de solicitanți de azil din alte țări. Dar a fost și unul dintre cazurile de conexiune a membrilor armatei cu extrema dreaptă a Germaniei.
Ofițerul, care făcea parte din brigada comună a armatelor franceze și germane, neagă acuzațiile de terorism aduse împotriva sa. El spune că motivul pentru care și-a asumat identitatea unui refugiat sirian a fost să expună defectele din sistemul de azil al Germaniei. Înaintea procesului, ofițerul a avut o serie de interviuri cu mass-media internațională.
Am vrut să verific personal cât de mult a fost abuzat de autoritățile germane conceptul de azil în detrimentul securității”, a declarat el pentru ziarul francez Le Figaro.
El spune că armele din casa părinților săi erau pentru apărare personală, „pentru a-și proteja familia în situații de urgență”.
În ceea ce privește arma găsită în toaleta aeroportului, el spune că a mers să bea cu un prieten și a găsit pistolul Browning Model 17 din epoca nazistă într-un tufiș și l-a pus în haină.
În timp ce se pregătea să urce în avion, el spune că a intrat în panică și ascuns pistolul în toaletă înainte de a se întoarce câteva săptămâni mai târziu pentru a-l preda poliției. Când s-a întors, a fost așteptat de poliția austriacă și reținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here