Un obiect neindentificat, motivul pentru care a fost închis spaţiul aerian al Republicii Moldova

Spaţiul aerian al Republicii Moldova a fost închis marţi, pentru puţin peste două ore, după ce Ministerul moldovean al Apărării a transmis în jurul orei 12:30 Autorităţii aeronautice civile de la Chişinău că un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic a fost detectat în zona oraşului Soroca, relatează Deschide.md., citat de Agerpres.

Reunită de urgenţă, Comisia interdepartamentală pentru managementul spaţiului aerian – din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Autorităţii aeronautice civile, MoldATSA şi Ministerului infrastructurii şi dezvoltării regionale – a luat decizia în jurul orei 13:24 de a închide temporar spaţiul aerian, având în vedere condiţiile meteo şi imposibilitatea monitorizării şi identificării obiectului, precum şi a traiectoriei de zbor a acestuia, în scopul asigurării siguranţei şi securităţii cetăţenilor.

În urma verificării informaţiilor şi asigurării că există niciun pericol pentru siguranţa cetăţenilor, la propunerea Ministerului Apărării, la ora 14:46 spaţiul aerian a fost redeschis. ”Autorităţile naţionale au acţionat strict în conformitate cu prevederile Procedurilor specifice aplicabile pentru situaţii similare”, precizează Autoritatea aeronautică civilă într-un comunicat.

La ora actuală, menţionează instituţia, operaţiunile de zbor se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi securitate.

Potrivit unor canale de Telegram ucrainene, două drone decolate din Belarus ar fi intrat în spaţiul aerian din Ucraina şi Republica Moldova. Din acest motiv s-ar fi decis închiderea spaţiului aerian, pentru a nu pune în pericol pasagerii, transmite Ziarul Naţional din Chişinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here