Un oraş chinez cu 3,2 milioane de locuitori intră în lockdown după descoperirea a 35 de cazuri de COVID-19

Un oraş din provincia chineză Fujian a instituit restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea activităţilor de cultură şi divertisment, suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în şcoli şi interdicţia de părăsirea a localităţii, din cauza descoperirii a 35 de cazuri de COVID-19, relatează luni Reuters.

Situaţia sanitară în oraşul Putian, care numără circa 3,2 milioane de locuitori, este ”serioasă şi complexă” şi este foarte probabil ca alte noi cazuri să apară în comunităţi, şcoli şi fabrici, a anunţat postul public CCTV, consemnează Agerpres.

În total 43 de cazuri locale de COVID-19 au fost confirmate în provincia Fujian între 10 şi 12 septembrie, printre care şi cele 35 din Putian. Alte 32 de cazuri asimptomatice, pe care China nu le cuprinde în cazurile confirmate atât timp cât persoanele infectate nu prezintă manifestări clinice, precum febra, au fost descoperite în aceeaşi provincie după 10 septembrie, toate în oraşul Putian.

Testele au relevat că persoanele infectate au contactat varianta Delta mai transmisibilă a coronavirusului. Primele infecţii, descoperite în urma unor testări de rutină, au fost confirmate în rândul unor studenţi şi experţii suspectează că focarul a pornit de la părintele revenit din Singapore al unuia dintre studenţi.

China, prima ţară unde a apărut coronavirusul SARS-CoV-2, a reuşit să controleze pandemia prin anchete epidemiologice riguroase şi restricţii severe, în special privind deplasările.

Şi acum, după descoperirea acestui focar în oraşul Putian, autorităţile au decis suspendarea activităţilor de cultură şi divertisment, au fost închise cafenelele, barurile şi sălile de fitness, programul restaurantelor a fost scurtat, cursurile în şcoli nu se mai desfăşoară cu prezenţă fizică, iar localnicii nu mai pot părăsi oraşul decât dacă prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here