Un prim caz de infectare cu coronavirus a fost detectat la Bruxelles la unul dintre pasagerii zborului care a repatriat duminică circa 250 de persoane, în principal europeni, din orașul chinez Wuhan, a anunțat marți ministrul belgian al Sănătății.

Potrivit autorităților, la bordul acestei aeronave, care a făcut o escală în sudul Franței apoi la Bruxelles, se aflau reprezentate circa treizeci de naționalități, notează Agerpres.

„Toate celelalte țări” au fost avertizate, a declarat ministrul belgian Maggie De Block în cadrul unei conferințe de presă.

Persoană testată pozitiv „este asimptomatică, e bizar, însă se simte bine”, a adăugat ea, conform AFP.

În Franța, autoritățile medicale au efectuat teste unui număr de circa 20 de persoane repatriate duminică, iar acestea au ieșit „negative”, au anunțat responsabilii sanitari luni.

În Belgia, nouă persoane au fost transferate la coborârea din avion la un spital militar din regiunea Bruxelles pentru a fi plasate în carantină, fiind ulterior supuse mai multor teste. În cadrul acestui grup, o persoană a fost „testată pozitiv”, a anunțat marți dimineață Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Rezultatele testelor pentru alți compatrioți sunt negative. Toți au fost informați despre rezultatele care îi priveau”, se indică în comunicatul de presă.

Nici sexul și nici naționalitatea persoanei testate pozitiv nu au fost specificate. Ea a fost transferată la spitalul universitar Saint-Pierre din Bruxelles, unul dintre cele două centre de referință din Belgia pentru această epidemie.

În timpul conferinței de presă, De Block, înconjurată de trei medici, a ținut să dea asigurări cu privire la riscurile scăzute de contaminare.

A avut „foarte puține contacte cu alții din grup, este puțîn probabil să existe contaminări„, a precizat profesorul Steven Van Gucht, unul dintre cei trei medici prezenți.

Pe lângă francezi și belgieni, pe zborul sosit duminică se aflau în principal olandezi, danezi, cehi și slovaci.

Până la finalul zilei de luni, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul Chinei continentale a crescut la 20.438, iar 425 de persoane au murit din cauza bolii, a informat Comisia Națională de Sănătate din această țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here