Un rus care a lansat un post de radio pirat împotriva războiului Rusiei din Ucraina, condamnat la trei ani de închisoare

Un tribunal rus l-a condamnat la trei ani de închisoare pe un bărbat, Vladimir Rumianţev, în vârstă de 61 de ani, care a difuzat la un post de radio pirat mesaje care denunţau Războiul rus în Ucraina, urmat în ultimele luni de o represiune puternică în Rusia, relatează AFP, citată de News.ro.

Vladimir Rumianţev, care locuieşte la Vologda (nord-vest), a fost găsit vinovat de difuzare de ”informaţii false” ”motivate de ură” despre armata rusă, a anunţat joi, într-o postare pe Telegram, serviciul de presă al tribunalelor din regiune.

”De la 3 la 7 aprilie, inculpatul a difuzat din apartamentul său, de la Vologda, pe o frecvenţă radio specifică, informaţii false despre acţiuni negative ale membrilor Forţelor armate”, potrivit acestei surse, care precizează că este vorba despre informaţii greşite despre ”furturi cu violenţă”, ”distrugeri de localităţi” sau ”relaţii sexuale cu forţa cu femei tinere” în Ucraina.

Potrivit tribunalului, Vladimir Rumianţev a publicat pe contul său VKontakte, principala reţea de socializare rusească, ”şase videouri cu informaţii false potrivit cărora membri ai armetei ruse fură, omoară şi violează civili în Ucraina”.

Inculpatul a pledat nevinovat şi a fost încarcerat din iulie.

Parchetul a cerut ca acesta să fie condamnat la şase ani de închisoare.

De la invazia şi atacarae Ucrainei, în februarie, mii de persoane care au denunţat războiul au fost încarcerate pentru scurt timp în Rusia sau au fost condamnate la amenzi.

Potrivit ONG-ului specializat OVD-Info, alte peste 380 de persoane au fost inculpate în dosare penale şi riscă pedepse grele.

Majoritatea reprezentanţilor opoziţiei au figit din ţară sau se află în închisori.

SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here