Un test care detectează și diferențiază SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, aprobat în procedură de urgență

Un test de diagnosticare care permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B a fost aprobat de Administraţia americana pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut undă verde din partea FDA pentru acest test.  

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acest test a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, conform unui comunicat al Roche în care se precizează că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul „CE”.

„Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei”, a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche, citat în comunicat.

Acum, printr-un singur test, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect şi să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor”, a adăugat el.

Acest test, realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, care sunt distribuite pe scară largă în spitale şi sunt capabile să analizeze volume mari de eşantioane.

Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore, conform Roche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here