Un urs, în ”vizită” la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Administraţia Grădinii Zoologice şi a Platoului Corneşti din Târgu Mureş a anunţat, luni, că Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost „vizitată” de un urs de mărime mijlocie, cel mai probabil în căutare de hrană şi a recomandat populaţiei prudenţă în timpul drumeţiilor în pădurile din împrejurimi, informează Agerpres.

„Vineri noaptea, Grădina Zoologică din Târgu Mureş a fost vizitată de un urs de mărime mijlocie, după cum a fost constatat dimineaţa din urmele lăsate pe aleea grădinii. Probabil animalul a căutat hrană şi de aceea a escaladat gardul. Nu a provocat pagubă. În cursul anilor precedenţi ursul a vizitat de mai multe ori Grădina Zoologică. În anii 1970 a omorât bizonii, zece ani în urmă a prădat câteva capre şi în ultimii ani a încercat de mai multe ori să pătrundă prin gard în grădină. Ultimul caz dovedeşte faptul, că datorită numărului lor şi a iernii mai blânde, urşii coboară tot mai des şi în zona urbană, de aceea trebuie avut grijă la drumeţiile în pădurile din împrejurimi”, a arătat Administraţia Grădinii Zoologice şi a Platoului Corneşti din Târgu Mureş, luni, într-un comunicat de presă.

Tot luni, Grădina Zoologică Târgu Mureş a afirmat că, după tradiţia populară în fiecare an, în ziua de 2 februarie ursul va ieşi din bârlog şi, cu acest prilej, pot fi făcute previziuni meteorologice.

„În această iarnă, putem simţi pe propria piele că vremea nu mai urmează ordinea obişnuită. Dar ce spun urşii? Este valabilă predicţia obişnuită? Tradiţia populară spune că dacă afară este soare şi ursul îşi vede umbra, atunci se va speria, se va întoarce în bârlog şi va mai sta acolo încă şase săptămâni, pentru că atât va mai ţine iarna. Însă dacă ursul nu-şi va vedea umbra, atunci va rămâne afară şi iarna se va întrerupe, iar primăvara urmează să se apropie”, a precizat Zoo Târgu Mureş, care va „monitoriza” padocul urşilor, în data de 2 februarie 2023, la ora 12.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here