Una dintre cele 11 mame din Timișoara, ale căror bebeluși ar fi fost depistați cu infecție COVID-19, acuză că nu a primit nicio informare oficială din partea reprezentanților DSP Timiș. Femeia a precizat pentru publicația Pressalert că a aflat de la un medic ginecolog că bebelușul ei a fost infectat cu Coronavirus: „Am vorbit cu colegele mele din salon, am fost patru, și la fel și ele au fost informate de medicii lor ginecologi. DSP-ul nu ne-a sunat absolut deloc”, spune aceasta.

Mama bebelușului s-a declarat extrem de afectată de situație cu care se confruntă. „De două zile parcă trăiesc un film de groază. După ce am născut, totul a fost în regulă până luni. Nu se purta mască. De luni, medicii au început să poarte mască și doar o parte dintre ei. Miercuri am aflat, la fel, neoficial, de la unul dintre medici, că avem în maternitate un caz cu coronvirus. La ora 7.00, am auzit în spital că maternitatea intră în carantină. (…) Miercuri au venit, ne-au adus câte o mască, câte un sac în care ni s-a spus să punem hainele noastre și ale bebelușilor pe care le vom spăla după șapte zile, ori în maternitate, ori acasă. Miercuri ar fi trebuit să ne dea drumul, dar nu au făcut-o, au spus că vom fi testați. Au venit, miercuri, la ora zece noaptea ne-au testat pe noi, bebelușii. Joi s-a făcut dezinfectarea cu noi în spital. Ni s-au dat bebelușii în saloane, au stat cu noi în pătuț. Erau mămici care nu aveau lapte. Au stat bebelușii nemâncați cinci ore. Noi, mămicile care aveam lapte, ne-am descurcat. Celelalte nu. Plângeau, plângeau și mergeau la asistente și le spuneau: măcar dați-ne nouă lapte praf în biberon ca să-i putem hrăni. Nu s-a întâmplat”, a povestit femeia. Ea a adăugat că a plecat acasă pe proprie răspundere. „Dacă mai rămâneam în maternitate, cred că eram și eu pozitivă, nu doar el. Se mușamalizează mult ce e acolo. E groaznic. Din punctul meu de vedere, cei de la DSP nu-și fac datoria. M-am autoizolat acasă cu tatăl bebelușului și cu el. Ne-am anunțat medicii de familie, dar nu știm cât durează”, a spus femeia, citată de Pressalert sub protecția anonimatului

1 COMENTARIU

  1. Neglijenta criminala inainte de orice, atata incompetenta, atata nesimtire si lipsa de orice deontologie, nu cred ca se mai poate vedea pe undeva prin lume, poate doar prin Africa. Doamne, cei mai prosti medici ginecologi din lume avem, cei mai nepregatiti si NESIMTITI SI CRIMINALI! Scarbele astea ar trebui sa-si piarda de maine dreptul de libera practica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here