UNICEF: Războiul din Ucraina ameninţă viaţa copiilor subnutriţi din întreaga lume

Până la 600.000 de copii din întreaga lume ar putea rămâne fără acces la tratamentul salvator pentru malnutriţie, din cauza costurilor în creştere ale materiilor prime, parţial din cauza creşterii preţurilor la combustibil şi a războiului din Ucraina, a avertizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii. UNICEF estimează că cel puţin 10 milioane de copii afectaţi de epuizare severă nu au acces la această hrană, transmite News.ro.

Într-un comunicat de presă duminică, UNICEF a declarat că preţul alimentelor terapeutice va creşte cu până la 16% în următoarele şase luni, din cauza costului mai ridicat al materiilor prime. Alţi factori, inclusiv întreruperile lanţului de aprovizionare din cauza pandemiei şi seceta, s-au adăugat la creşterea preţurilor, potrivit comunicatului.

Hrana terapeutică gata de utilizare, cunoscută sub numele de RUTF, este o pastă densă energetic, formată din arahide, zahăr, ulei şi lapte praf. Rusia şi Ucraina sunt producători şi exportatori agricoli cheie, dar războiul din Ucraina blochează liniile de aprovizionare.

”Chiar înainte ca războiul din Ucraina să pună o presiune asupra securităţii alimentare la nivel mondial, conflictele, şocurile climatice şi COVID-19 făceau deja ravagii în capacitatea familiilor de a-şi hrăni copiii”, a spus directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, în comunicat.

UNICEF estimează că cel puţin 10 milioane de copii afectaţi de epuizare severă nu au acces la RUTF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here