USR a propus un premier, dar cere anticipate. Soluțiile, în caz că PSD le va bloca

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Delegația USR care a fost, joi, la Palatul Cotroceni pentru consultări cu șeful statului a explicat care sunt planurile formațiunii după demiterea Guvernului Orban.

„I-am transmis (președintelui Klaus Iohannis – n.r.) poziția USR: alegerile anticipate sunt soluția morală, normală și etică în momentul de față. În caz contrar vom avea un guvern care nu poate să guverneze”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR a mai spus că, în caz că PSD și aliații săi vor bloca drumul spre anticipate, i-a făcut lui Klaus Iohannis „două cereri foarte clare”: „să se asigure că premierul va avea în programul asumat OUG pentru alegerea în două tururi a primarilor și USR să facă parte efectiv din Guvern”.

La consultările de la Cotroceni, delegația USR a mers cu o propunere de premier, în persoana liderului PLUS, Dacian Cioloș.

„Vom susţine scenariul alegerilor anticipate. Vom vota împotriva învestirii, ne vom asigura că următorul guvern nu va avea susţinere în Parlament astfel încât să facem următorul pas, cel de-al doilea pentru anticipate. I-am făcut şi două cereri foarte clare pentru scenariul de care a vorbit preşedintele şi aseară în declaraţie şi astăzi în cursul întâlnirii, scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează proiectul anticipatelor. Dacă acest proiect nu se va realiza, i-am solicitat preşedintelui ca, indiferent de premierul pe care îl va desemna, să se asigure că acesta va avea în programul de guvernare asumat ca punctul unu alegerea primarilor în două tururi, ordonanţă de urgenţă prin care să revenim la alegerea primarilor în două tururi”, a mai spus Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here