Orban, propunerea PNL de premier. Liberalii vor anticipate și nu vor vota învestirea următoarelor două guverne

Inquam Photos / George Calin

Liberalii l-au propus în funcția de premier pe liderul partidului, Ludovic Orban, iar formațiunea va acționa în perioada următoare în logica declanșării alegerilor anticipate. Aceasta a fost concluzia anunțată de delegația PNL, după discuțiile purtate la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

„Propunerea de prim-ministru, normal, este conformă cu hotărârea Consiliului Naţional al PNL, propunerea de premier al PNL este în persoana preşedintelui Partidului Naţional Liberal, subsemnatul Ludovic Orban. De asemenea am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui, de convocare a alegerilor anticipate, iar în acest sens decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a declarat, joi, Ludovic Orban, după ieșirea de la consultările cu șeful statului.

Miza, din perspectiva PNL, a mai completat premierul demis, este „de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale, care să permită preşedintelui României, Klaus Iohannis, dizolvarea actualului Parlament şi acordarea posibilităţii românilor de a-şi alege un Parlament care să îi reprezinte cu adevărat”.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și susținută de UDMR a trecut, miercuri, iar Guvernul Orban a picat, pe fondul unui gest de respingere care a întrunit 261 de voturi. Cabinetul Orban a fost învestit în noiembrie 2019, cu 240 de voturi.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here