Valeriu Nicolae, despre CV-ul lui Gabriel Mutu, candidat PSD pentru Senat: ”Duhnește a corupție, conflict de interese și rețele mafiote”

Activistul civic Valeriu Nicolae, cunoscut pentru demascarea impostorilor din politică, a publicat CV-ul lui Gabriel Mutu, fost primar al Sectorului 6 si actual candidat PSD pentru Senat, despre care spune ”duhnește a corupție, conflict de interese, rețele mafiote și impostură”.

Gabriel Mutu a fost șomer în timpul lui Ceaușescu și apoi încă 4 ani. Din CV nu știm dacă a terminat liceul sau nu, dar important este că și-a început bine cariera după 1990, la 25 de ani, ca schimbător de valută, una dintre cele mai cinstite afaceri din punctul de vedere al mafioților din PSD. A fost implicat în minim 47 de firme care au făcut numai lucruri vrednice de admirație, de la case de schimb valutar la amanet și tunuri imobiliare. Înregistrate prin Panama, Seychelles și alte locuri cinstite pentru mafioți. Numele lui este asociat cu numele celor mai nenorociți corupți și, pentru diversitate, șefi de partide și de servicii secrete.

La 36 de ani, ca orice viitor PSD-ist liberal de succes, face o facultate de drept pe bani. Un an mai târziu, numele lui apare în 16 firme, marea lor majoritate extrem de dubioase. Omul cu zeci de firme, multe dintre ele cu legături îngrozitoare cu mafioți care au reprezentat statul în 2008, devine consilier local și Președinte la Comisia Buget Finanțe, deși el are cel mult o diplomă în drept. Este și vicepreședinte al filialei partidului conduse de Poteraș, primarul cu doctorat la Valahia și opt ani de pușcărie pentru implicare în mafia retrocedărilor ilegale. Tot în 2008, decide că imunitatea este mai importantă decât orice, așa că intră în Senat pe listele PDL.

În 2009, intră și el în secta lui Oprea cu cursul de Securitate și Bună Guvernare, face un master la SNSPA, pe care abia aștept să-l citesc, și este, desigur, în Comisia de Control a SRI și Comisia de Privatizare a Activelor Statului. În mod firesc, declarațiile lui de avere au dispărut de pe site-ul Senatului, că doar trăim într-un stat nesecurist și necapturat. La al doilea mandat, declarațiile de avere există, dar sunt o batjocură.

Este, sanchi, investigat de mulți ani de DIICOT, că poate, poate, se vor prescrie faptele. A fost primar la sectorul 6 si firesc disperat pentru a avea imunitate. Duhnește a corupție, conflict de interese, rețele mafiote, impostură, servicii și, deci, este perfect pentru a fi pe locul 3 la Senat pentru al treilea mandat la cel mai nenorocit partid – PSD”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Într-un interviu acordat recent pentru Europa FM, Valeriu Nicolae a explicat cum a ajuns scena politică din România să fie sufocată de impostură și că, până acum, a studiat peste 330 de CV-uri de demnitari, dintre care doar două au fost „curate”. ”E un nivel al imposturii absolut înfiorător și, ce este cel mai înfiorător, este clasa noastră politică, care tace. Liderii noștri politici sunt pe burtă toți… Asta înseamnă că avem un parlament șantajabil, lucru care ar trebui să ne provoace tuturor fiori. Dacă tu ai un parlament controlabil, șantajabil, înseamnă că nu avem o democrație funcțională”, a declarat Valeriu Nicolae. El a mai spus că ideea de a lua la puricat CV-uri i-a venit întâmplător, după ce, în 2016, i-a atras atenția declarația de avere a unui deputat.

Fost secretar de stat în Ministerul Muncii în guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, Valeriu Nicolae este jurnalist, scriitor și activist pentru drepturile omului, cunoscut pentru voluntariatul pe care îl face cu copiii din Ferentari, pentru care a fost desemnat Cetățeanul Anului, în 2013, de Parlamentul European. Conduce ”Casa Bună”, un grup de câteva sute de oameni de bine care ajută copiii săraci care trăiesc în ghetouri, oferindu-le bani, calculatoare, case, meditații.

La alegerile parlamentare din acest an, vrea să candideze ca independent la Camera Deputaților, dacă va reuși să strângă semnăturile necesare.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here