Ce sume a încasat din închirierea spațiilor de la metrou firma sindicatului Metrorex, condus de Ion Rădoi

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Unii dintre bogații tranziției au acaparat și subjugat pentru ei și interesele lor companiile statului, cum este cazul și liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, făcând referire la disputa pe care o are cu Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), condus de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi. Drulă detaliază că firma Sindomet Servcom SRL, deținută de USLM, a avut două contracte cu Metrorex prin care încasa majoritatea banilor din închirierea spațiilor comerciale și de publicitate de la metrou. „Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei”, spune Drulă.

Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei și bunăstarea lor si a “famigliilor” lor, ci pentru cetățenii capitalei și a celor care îl folosesc atunci când vin în București”, a scris Drulă pe Facebook luni seară.

Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat. Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat”, spune Drulă.

Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuși”, subliniază ministrul Transporturilor.

Drulă anunțase de săptămâna trecută că trimite Corpul de Control la Metrorex pentru a verifica măririle de salarii negociate cu sindicatul în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii.

Discuțiile legate de măririle de salarii la Metrorex au generat în ultimele zile și o serie de reacții acide la adresa lui Drulă din partea liderului USL Ion Rădoi. Firma deținută de sindicatul de la Metrou încasa 75% din veniturile pentru spațiile comerciale și 53% din veniturile pentru spațiile publicitare de la metrou
Și ca să înțelegeți încă un motiv pentru supărarea domnului Rădoi, aflați că, în mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit și verificarea contractelor dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL. Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui președinte este domnul Ion Rădoi”, spune Drulă.

Potrivit acestuia, „Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%”.

S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil. Corpul de Control va face lumină și în această poveste”, a detaliat ministrul Drulă.

Potrivit ministrului, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei, conform datelor publice disponibile.

Sindomet Servcom SRL mai deține și un complex turistic la Bușteni, care oferă reducere de 99% pentru angajații Metrorex, care aleg să își petreacă cele 4 zile de recuperare, printre altele, la centrul turistic din Bușteni deținut de această firmă. Reducerea de 99% este suportată de Metrorex”, afirmă Drulă.

Fostul deputat PSD, domnul Ion Rădoi, își simte amenințate interesele subterane. Acesta este adevăratul motiv pentru care îl deranjează că, în sfârșit, cineva se uită cu atenție la ce face cartelul pe care îl conduce”, avertizează Drulă.

Potrivit ministrului, câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. „În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei”, mai afirmă Drulă.

1 COMENTARIU

  1. USR a trecut la treaba si scutura de peste tot ,,gusterii” care-au devalizat banul public, pupilele politrucilor cuibariti prin tot felul de posturi inutile, infiintate speciali pentru neveste, amante, cumetrii, lipitotri de afise..Mafia gunoiului si ei i se taie unghiile adanc infipte in banul public. La sect 1 unde serviciile costa de 10 ori mai mult decat in alte parti, Clotide Armad le taie si ea macaroana! Vlad Voiculescu scutura si el pleava de la sanatate si le scoate paiul din gura la o gramada de sugaci, lasati cu tata bugetului in gura, neantarcati inca nici de PSD&PNL! Ministrul Nasui nu-i iarta nici el si pregateste digitalizarea si transparenta in economie. La transporturi, la Metrorex in special, unde jupan de cca 30 de ani este liderul de sindicat Radoi, Ministrul Durla da si el armata jos din pod! Toate aceste actiuni curajoase si extreme de necesare initiate de USR sunt de apreciat si >90 din poporul asta cocosat de-atatea greutati, de-atatea impozite si taxe si nu-si mai doreste ca niste loaze de ,,invartiti” sa ne mai inghita banii si agoniseala mai ceva ca cormoranii lui Daea! Problema insa vine de la PSD&PNL…ca astia au clocit toate ,,specialitatile” prin care ni sa furat, in continuare ni se fura toti banii! PNLului niciodata nu i-a iesit USL si apucaturile USLului din cap! Veti vedea. Singurul aliat cinstit acum al USRului sunt oamenii cinstiti si batjocoriti de cca 31 de ani de cameleonii astia doi: PSD&PNL. Astia la care PNL acum nu le mai creste niciun leu pensia anul acesta! Ca nu mai sunt bani, i-au papat astia conectati la conducta COVID! In concluzie, sustinem actiunile initiate de USR si le dorim succes in toate! Mai avem o speranta..Daca nici cu ei nu reusim atunci…istoria in curand se va schimba! Si cei vinovati de o asa schimbare radical sunt nesatuii si lacomii care-au jecmanit tara, si-au batut joc de romani cca 30 de ani..ei au compromise capitalismul! In concluzie: guvernantii sa termina sa mai legifereze in favoarea hotilor care-au devalizat tara sis a guverneze in mod democratic si beneficiul poporului! Altfel cat de curand ne intoarcem in negurile istoriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here