Varianta Omicron a ajuns în Europa: Italia, Marea Britanie și Germania au depistat primele cazuri

Numărul țărilor care impun restricții unor state africane, de teama extinderii noii variante, este în creștere, după ce în Europa au început să apară primele cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului.

Italia, Marea Britanie și Germania au confirmat primele cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron a coronavirusului, iar Cehia a raportat un posibil caz de infectare, după ce vineri a fost înregistrat primul caz pe teritoriul Europei, în Belgia.

Alte 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat sâmbătă dimineața că fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă de coronavirus.

Italia a depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2  la o persoană sosită din Mozambic, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate”, a precizat ISS într-un comunicat.

Germania a raportat două cazuri de infectare cu varianta Omicron care au fost confirmate în landul Bavaria.
O persoană care s-a întors din Africa de Sud și a aterizat pe aeroportul din Frankfurt este, cel mai probabil, primul caz de infectare cu noua tulpină din Germania.
Marea Britanie a identificat două cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, a anunțat sâmbătă ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid. Premierul britanic Boris Johnson a declarat că va înăspri măsurile de intrare în țară sa pentru a încetini răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.
”Noaptea trecută am fost contactat de Agenția de securitate sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu noua variantă, Omicron, în Regatul Unit. Unul în Chelmsford, iar celălalt în Nottingham”, a spus premierul, citat de Reuters.
Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină. Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia, a anunțat Ministerul Sănătății.
Vineri, mai multe state din UE, dar și state asiatice au impus interdicții de călătorie în zona africană unde ar fi apărut noua variantă denumită Omicron. SUA au anunțat, de asemenea, că de luni vor suspenda călătoriile în zonă.

Noua variantă de COVID a fost detectată la începutul lunii noiembrie și, având în vedere numărul mare de mutații suferite, oamenii de știință cred că este posibil să se fi dezvoltat la o persoană imunocompromisă care suferea de o infecție cronică mai veche, netratată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here