Vela îi acuză pe „băieții deștepți din MAI”: Observ o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea

Inquam Photos / Octav Ganea

„Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți” din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hățișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane”, scrie ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, pe contul său de Facebook. Acesta a reacționat astfel la acuzațiile vehiculate în anumite cercuri media, potrivit cărora în tinerețe ar fi fost recrutat de Securitate.

„Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncălzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000)”, explică ministrul Vela.

Acesta a postat și documente de la CNSAS. „Pentru curioși și conturile false de pe Fbk, afișez mai jos corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007. Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica Menținere Decizii”.

Ministrul de Interne, Ion Marcel Vela, a luat mai multe decizii care au stârnit nemulțumiri în anumite eșaloane ale structurilor de la Interne. Printre altele, a dat afară șefi din MAI și din Jandarmerie, în contextul dosarului 10 august. A cerut desecretizarea dosarului, ca și a convorbirilor radio din acea zi.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here