Veniturile de proporții alegorice ale celui mai bine plătit director din țara Brexit-ului

Co-fondatoarea şi totodată directorul site-ului de pariuri online Bet365, Denise Coates, a câştigat anul trecut 323 milioane lire sterline (411 milioane de dolari) din salariu şi dividende, ceea ce o face de departe cel mai bine plătit director de companie din Marea Britanie, conform documentelor contabile publicate joi de Bet365, informează Agerpres, care citează Reuters.

Potrivit acestor documente, Denise Coates a beneficiat de o majorare a salariului până la 276,6 milioane lire sterline în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2019, de la 220 milioane lire sterline în anul precedent.

De asemenea, Bet365 a plătit şi dividende în valoare de 92,5 milioane de lire sterline, iar CEO-ul a primit jumătate din aceste dividende, în condiţiile în care deţine jumătate din acţiunile Bet365.

Un nou record

Dacă la salariu se adaugă şi dividendele primite, Denise Coates a fost recompensată în total cu 323 milioane de lire sterline, stabilind un nou record pentru cel mai bine plătit director al unei companii din Marea Britanie, record pe care aceeaşi Denise Coates l-a depăşit şi anul trecut.

Cotidianul The Guardian subliniază că femeia de afaceri în vârstă de 52 de ani a câştigat, în medie, 1,3 milioane lire sterline pentru fiecare zi de lucru şi în total a câştigat o sumă echivalentă cu de 9.500 de ori salariul mediu al unui britanic.

Revista Forbes evaluează averea lui Denise Coates la 9,3 miliarde lire sterline. Bet365 este o companie privată care este deţinută în comun de Denise Coates şi membrii familiei sale, inclusiv fratele său John, care este unul dintre cei doi CEO, şi tatăl Peter, care este preşedintele firmei.

Anul trecut veniturile Bet365 au crescut cu 7%, până la 3,06 miliarde lire sterline, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 15% până la 758,3 milioane lire sterline, ceea ce este o dovadă a creşterii popularităţii pariurilor online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here