Verdict: rusul Vadim K., inculpat de asasinarea fostului separatist cecen Zelimhan Hangoşvili la Berlin. Rusia, acuzată de ordonarea asasinatului

Zelimhan Hangoşvili

Parchetul federal german impută Moscovei asasinarea unui fost membru al gherilei cecene de naţionalitate georgiană, ucis în august la Berlin, şi anunţă joi inculparea unui cetăţean rus, relatează News.ro, care citează Reuters.

Suspectul, identificat ca fiind Vadim K., este acuzat de crimă şi port ilegal de armă, precizează parchetul într-un comunicat.

„Acuzatul a acceptat să ucidă la ordinul unor autorităţi de stat. El spera la o recompensă financiară sau împărtăşea intenţia comanditarilor de a ucide un opozant politic şi de a se răzbuna astfel faţă de participarea acestuia la războaie anterioare cu Rusia”, acuză parchetul.

Guvernul german ia foarte în serios declaraţia parchetului cu privire la responsabilitatea Rusiei şi îşi rezervă dreptul de a adopta noi măsuri, a anunţat un purtător de cuvânt.

Membri ai personalului Ambasadei Rusiei în Germania au fost expulzaţi în acest dosar, în decembrie, precizează acesta.

Zelimhan Hangoşvili a fost ucis, la vârsta de 40 de ani, cu două gloanţe în cap, la 23 august 2019, într-un parc din centrul capitalei germane în timp ce se ducea la o moschee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here