Veste îngrijorătoare privind imunitatea, după vindecarea de COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii din Hong Kong

Cercetătorii din Hong Kong raportează primul caz confirmat de reinfecție cu nou coronavirus, relatează The New York Times.

„Un pacient tânăr și sănătos a suferit o a doua infectare cu Covid-19, diagnosticat la patru luni și jumătate după primul episod”, au declarat cercetătorii Universității din Hong Kong.

Informațiile sunt îngrijorătoare, deoarece sugerează că imunitatea la coronavirus poate dura doar câteva luni la unii oameni. Și are implicații pentru vaccinurile în curs de dezvoltare.

Pacientul reconfirmat cu Covid-19, în vârstă de 33 de ani, a avut doar simptome ușoare prima oară, iar de data asta nu s-a manifestat niciun simptom.

Bărbatul s-a reinfectat într-o călătorie în Spania, au precizat cercetătorii.

„Rezultatele ne arată că a doua infecție este provocată mai degrabă de un virus pe care l-a contractat recent, decât de o revărsare virală prelungită”, a spus dr. Kelvin Kai-Wang To, un microbiolog la Universitatea din Hong Kong.

Medicii au anunțat mai multe presupuse cazuri de reinfectare și în Statele Unite, precum și alte părți, dar niciunul dintre acestea nu fusese până acum confirmat prin teste riguroase.

Se știe că fragmente virale rămân în organism timp mai multe săptămâni, ceea ce poate duce la rezultate pozitive la efectuarea unui test, chiar dacă virusul este mort.

Este cunoscut faptul că virusurile gripale din sezonul rece provoacă reinfectări în mai puțin de un an, însă experții speraseră până acum că noul coronavirus se va comporta mai mult ca SARS și MERS, care păreau să producă o imunitate de mai lungă durată, pe mai mulți ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here