Vicepreședintele companiei ruse Aeroflot a demisionat și a fugit din țară

Compania rusă Aeroflot are din ce în ce mai multe probleme. În primul rând, a suspendat toate zborurile internaționale, iar acum, cea mai mare companie aeriană din Federația Rusă și-a pierdut vicepreședintele. Acesta și-a anunțat demisia și a fugit din țară, informează onet.pl.

Aeroflot este transportatorul național și cea mai mare companie aeriană din Rusia (51% din acțiuni sunt deținute de guvernul rus). În urmă cu câteva zile, conducerea companiei aeriene a anunțat suspendarea temporară a tuturor zborurilor internaționale, în legătură cu sancțiunile impuse Rusiei, ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei. Să reamintim că spațiul aerian al Uniunii Europene, SUA și Canada rămâne închis pentru avioanele rusești.

Datorită sancțiunilor, transportatorul rus operează doar rute interne și zboruri către Belarusul vecin. Zborurile companiei aeriene au fost, de asemenea, eliminate din Sabre, sistemul global de distribuție. Acum, cea mai mare companie aeriană rusă se confruntă cu o altă reorganizare majoră. Motivul? Însuși vicepreședintele Aeroflot a demisionat din funcție.

Andrei Panov, care a ocupat și funcția de director general adjunct al Aeroflot pentru strategie, servicii și marketing din 2018, a demisionat și a părăsit țara.

Informația a fost furnizată atât de agenția rusă Interfax, cât și de portalul independent Nexta. Ambele surse au făcut referire la postarea de sâmbătă a lui Andrei Panov pe Facebook. ”Am părăsit Rusia. Am părăsit Aeroflot. Vechea viață s-a terminat”  urma să scrie vicepreședintele Aeroflot. Cu toate acestea, postarea a fost deja ștearsă.

Andrei Panov a confirmat informațiile despre eliberarea sa și plecarea din țară, într-un interviu cu jurnaliştii de la postul de televiziune rus RBK. Cu toate acestea, el a refuzat să comenteze în continuare.

*Angajații Aeroflot se răzvrătesc și își exprimă opoziția puternică față de propria lor țară

La bordul avionului aparținând companiei aeriene low-cost ruse Pobeda (care este deținută de cel mai mare transportator rus), pilotul a rostit cuvinte îndrăznețe despre războiul din Ucraina. Cu toate acestea, pilotul a subliniat că aceasta este opinia sa privată și nu poziția oficială a companiilor aeriene. ”Războiul cu Ucraina este o crimă și nu ar trebui să-l continuăm. Trebuie să punem capăt imediat”  a spus pilotul rus, la care pasagerii au răspuns cu entuziasm cu aplauze.

Onet.pl a aflat într-un interviu cu un fost angajat al Aeroflot că membrii companiilor aeriene ruse nu vor să comenteze oficial invadarea Ucrainei de către Rusia. ”Le este frică să ofere orice informație jurnaliștilor străini, iar superiorii lor pretind că nu s-a întâmplat nimic a recunoscut un însoțitor de bord care lucra pentru transportatorul rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here