Șeful informațiilor militare ucrainene: Rusia lucrează la două opțiuni de șantaj nuclear

Rusia lucrează la două variante de șantaj nuclear îndreptat împotriva lumii civilizate, afirmă generalul de brigadă Kirill Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, notează ziare.com.

„Avem informații despre dezvoltarea de către Rusia a două opțiuni de șantaj nuclear. Pe care o aleg, depinde, nu știm. Prima este o ardere pe scară largă a pădurilor radioactive, un nor radioactiv se va ridica imediat și va merge în direcția în care va bate vântul. A doua este bombardarea unui un depozit nuclear. Rezultatul va fi același. Ca și în primul caz, și în al doilea caz conducerea Rusiei își propune să dea vina pe Ucraina”, a spus Budanov la postul de televiziune „Ukraine 24”.

Declarația a fost postată sâmbătă, 12 martie, pe contul de Telegram al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

Budanov a amintit că nu este prima dată când Rusia ar încerca să forțeze un accident nuclear. Potrivit generalului, au existat deja atacuri deliberate asupra centralei nucleare Zaporojie, precum și un atac cu rachete asupra Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov, pe al cărui teritoriu se află un reactor nuclear experimental.

„Toate acestea vizează descurajarea. Acum, conducerea rusă înțelege că planurile lor pentru un război scurt au eșuat și trec la șantaj nuclear”, a spus șeful serviciilor de informații militare din Ucraina.

Șeful GUR a subliniat că indiferent de scenariul către care este înclinată conducerea rusă, va fi terorism nuclear, genocid și dezastru ecologic care vor afecta atât Europa, cât și Rusia, iar Belarus și Ucraina vor avea de suferit cel mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here