Bloggerița ucraineană care a scăpat cu viață din maternitatea bombardată de ruși a născut o fetiță

Mariana Podgurskaia, o bloggeriță ucraineană și influencer în lumea beauty, devenită cunoscută în lumea întreagă după ce a apărut într-o fotografie în timp ce părăsea maternitatea bombardată din Mariupol, a născut un copil sănătos. Tânăra fusese acuzată de Rusia că ar fi ”regizat” poza cu ea însărcinată pe scările distruse ale spitalului.

Mariana a născut o fetiță sănătoasă, în greutate de 3,2 kilograme, potrivit paginii de Facebook Ukraine UA, administrată de Ministerul de Externe de la Kiev.

Micuța a fost numită Veronica, în cinstea zeiței victoriei, Nike.

Mariana Podgurskaia a fost menționată într-o serie de tweet-uri ale Ambasadei Rusiei din Marea Britanie, după ce o fotografie cu ea fugind pe scările maternității bombardate din Mariupol, având fața acoperită cu sânge, a apărut în presa din întreaga lume.

Ambasada a susținut că bloggerița avea „un machiaj foarte realist” și că nu era în spital la momentul atacului. De asemenea, a mai afirmat că în momentul bombardamentului spitalul nu mai era „de mult timp operațional” și că era folosit de o forță militară ucraineană „neo-nazistă”.

Aceste afirmaţii au fost respinse de mai mulţi jurnalişti şi organizaţii de de investigaţii. Pe contul de Instagram al Marianei Podgurskaia se regăsesc imagini cu tânăra  însărcinată, iar locaţia ei este etichetată drept Mariupol, oraşul în care a avut loc bombardamentul. Fotografia cu ea pe scările maternității a fost realizată de fotograful Associated Press Mstyslav Chernov și a devenit o emblemă a atacului.

Pornind de la comentariile făcute de Ambasada Rusiei, influenceriţa a fost atacată online joi pe contul său de Instagram.

Cele mai multe comentarii de ură erau în limba rusă şi o acuzau că ar fi protagonista unei şedinţe foto false şi „neruşinate”.

Activista ucraineană în domeniul drepturilor omului Oleksandra Matviiciuk i-a luat apărarea pe contul său de Twitter şi a îndemnat oamenii să-i ofere sprijin şi încurajare.

În final, Twitter a şters celei trei postări ale ambasadei Rusiei în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here