Viceprimar al Capitalei: Sunt mari probleme ce ţin de aspectul general al parcurilor şi de siguranţă.

Sursa: Facebook

Viceprimarul Horia Tomescu semnalează „mari probleme ce ţin de aspectul general” al parcurilor din Capitală, menţionând că a discutat cu directorii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement şi ai Companiei Parcuri şi Grădini, solicitându-le să aducă rapid toate spaţiile verzi „la lumină”.

Într-o postare pe Facebook, reprezentantul USR PLUS precizează că a vrut să verifice în ce stare se află parcurile din Bucureşti administrate de ALPAB şi cum se desfăşoară acţiunea de îngrijire a spaţiilor verzi, după ce mai mulţi bucureşteni i-au semnalat că „în teren se face treabă de mântuială”.

Horia Tomescu menţionează că a verificat parcurile Tineretului, Carol, Circului, Bordei şi Herăstrău.

„Sunt mari probleme ce ţin de aspectul general al parcurilor, dar şi de siguranţă. Cea mai dramatică situaţie am întâlnit-o în Parcul Tineretului, unde am găsit alei stricate, locuri de joacă neîngrijite, copaci uscaţi şi o vegetaţie înaltă până la umăr; un loc în care nu poţi să vii cu copiii şi să te bucuri de timpul liber. Am discutat cu directorii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti şi ai Companiei Municipale Parcuri şi Grădini Bucureşti. Le-am cerut să aducă rapid toate spaţiile verzi la lumină şi să se ocupe cu prioritate de Parcul Tineretului pentru că felul în care arată acum este pur şi simplu inacceptabil”, scrie Tomescu.

Viceprimarul adaugă că ALPAB şi Compania de Parcuri au câteva sute de angajaţi, deţin utilaje, iar fondurile necesare lucrărilor au fost deblocate.

„Se vede că lucrurile au început să se mişte în direcţia bună, însă avem foarte mult de recuperat. Şi ALPAB şi Compania de Parcuri au fiecare câteva sute de angajaţi şi aştept rezultate. Avem oameni plătiţi din bani publici, utilaje care pot şi trebuie folosite, fondurile au fost deblocate. Săptămâna viitoare voi reveni în parcuri pentru a verifica împreună cu cei responsabili calitatea şi ritmul lucrărilor”, se arată în încheierea postării.

Multilateralism sau distrugere

1 COMENTARIU

  1. În Herăstrău trotuarele sunt cu gropi, deformate, asfaltul așternut acum 50 de ani, nu mai e nici.bun, nici aspectuos. Trebuie urgent refăcut traseul care înconjoară lacul. Trebuie făcute legături pietonale și pt biciclete între celelalte lacuri. Malurile lacului sunt prăbișite și ruine. Lacul e murdar și necurățat de 50 de ani. Trebuie efectiv secat toamna sau primăvara , băgat buldozere și escavatoare și curățat ÎN ÎNTREGIME.
    Plantat flori perene peste tot unde au fost și avut grijă de ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here