Liderul ProRomania, Victor Ponta, a explicat în direct la TVR, la România9, de ce candidează Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. Potrivit lui Ponta, Dăncilă este conștientă că nu are șanse să iasă președinte, dar interesul prioritar este strângerea banilor de campanie.

Eu mă țin de cuvânt spre deosebire de doamna Dăncilă care a promis că nu candidează la prezidențiale și care și-a dat cuvântul că nu face restructurări, eu mă țin de cuvânt, Dar aici este un blat al doamnei Dăncilă și al oamenilor din jurul ei. Ei vor doar să strângă bani de campanie, ei știu că nu intră în turul doi. După care important este să nu ajungă Diaconu în turul doi, ci să ajungă Barna. Mai sunt și câțiva în jurul ei care îi tot zic, Viorica, tu candidează, ești cea mai tare și pe 11 noiembrie, când nu intră Viorica în turul doi, aștia or să-i ia gâtul”, a explicat Victor Ponta.

Ponta a criticat dur decizia Vioricăi Dăncilă de a candida la alegerile prezidențiale.

Nu e încăpăţânare, e prostie curată”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a afirmat că o candidatură a Vioricăi Dăncilă la alegerile pentru funcţia supremă în stat creşte şansele candidatului USR-PLUS, Dan Barna, de a intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Când conduci un partid nu ai voie să-ţi baţi joc de soarta ţării pentru nişte prostii, nişte himere, că aşa zice CEX-ul. (…) Cel pe care l-a numit doamna ministru de Interne merge după ea prin ţară la pupat icoane şi mâncat pâine cu sare. (…) Ce face CEx-ul ca să mă apere pe mine sau pe dvs? Ce fac toarte firmele româneşti? E tot ANAF-ul peste ele că i-a trimis Teodorovici că nu mai are de unde să scoată bani. (…) Aş vrea ca această ţară să fie guvernată şi avem nişte marionete care vorbesc”, a mai afirmat liderul Pro România.

Fostul premier a explicat că este deranjat de intrarea Vioricăi Dăncilă în cursa prezidențială, pentru că această candidatură este o prostie. Ponta susține că prin candidatura la prezidențiale, președintele PSD a eliminat un candidat de stânga eligibil, din cursa pentru Cotroceni.

Eu i-am zis în față, băi Viorica, nu te alege nimeni președinte, termină cu prostia asta cu președinția și termină cu toți oamenii ăștia din jurul tău. Nu pot fi indiferent la ceea ce se întâmplă, pentru că eu vreau să votez în tutul doi un candidat de stânga și am să-l votez pe Mircea Diaconu. Iar aici nu este vorba despre încăpățânarea de a candida, ci despre prostie curată. Problema este următoarea, aș fi vrut ca împreună cu Klaus Iohannis care intră sigur în turul doi, aș fi vrut să am un candidat pe care să-l votez. Dar așa, din cauza doamnei Dăncilă, s-ar putea să-l am pe Barna. Nu-l cred pe Dan Barna capabil pentru postul asta, cred că este total nepregătit pentru funcția de președinte. Și atunci voi merge cu Mircea Diaconu. Am încercat s-o fac să se răzgândească, dar o tot dă cu CEx-ul, nu că CEx-ul, păi cine e dom’le CEx-ul ăla”, a declarat liderul PRO Romania.

Fostul premier Victor Ponta susţine că el i-a „scris” liderului PSD, Viorica Dăncilă, lista cu 19 ministere care este luată în considerare în caz de restructurare guvernamentală. Ponta cataloghează drept „prostie curată” candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale.

Ştiţi cine i-a scris lista aia de 19 ministere? Eu i-am scris-o” a afirmat Victor Ponta, luni seară, într-o emisiune la TVR, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că este luată în calcul varianta reducerii numărului ministerelor la 19.

Acesta a spus că doreşte ca în al doilea tur al prezidenţialelor să intre un candidat de stânga.

Fostul premier a afirmat de asemenea că în acest moment „România nu este guvernată”, iar actualul preşedinte, Klaus Iohannis „are prima şansă” la alegerile prezidenţiale din acest an şi că acesta poate fi învins de Mircea Diaconu, „dar greu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here