VIDEO | UPDATE: România, Serbia, Muntenegru și Kosovo – misiune de salvare în Albania, afectată de cel mai puternic seism din ultimii 30 de ani

UPDATE ora 16.00 – Mărturii din Durres. „Este teribil. Este oribil. Sperăm că îi vor scoate vii”, declară în lacrimi Astrit Cani, un locuitor în vârstă de 25 de ani.

Scena se repetă la Thumane, unde salvatori caută în ceea ce a mai rămas dintr-un imobil cu cinci etaje.

Locuitorii îşi strigă rudele – „Mira!”, „Ariela!”, „Selvije!” – în speranţa ca ele să fie încă în viaţă. Strigăte de ajutor ale persoanelor acoperite se auzeau din ruine.

Dulejman Kolaveri, în vârstă de 50 de ani, o striga pe mama sa în vârstă de 70 de ani şi pe nepoata sa, în vârstă de şase ani, care locuiau a etajul cinci, transmite News.ro, care citează AFP.

„Nu ştiu dacă sunt moarte sau în viaţă. Mi-e frică pentru ele. Auzim voci, numai Dumnezeu ştie!”, a declarat el pentru AFP, cu vocea cuprinsă de angoasă şi cu mâinile tremurându-i.

UPDATE ora 15.40 – Locuitorii din Durres au început să se strângă pe stadionul orașului.

UPDATE ora 15.30 – Numărul răniților a urcat la 600.

UPDATE ora 15.00 – Ministerul Apărării pregătește avioanele de intervenție umanitare pentru a zbura spre Albania. Între timp, Muntenegru, Serbia și Kosovo au pregătit echipe militare care vor pleca spre Durres, transmite Balkan Insight.

UPDATE ora 14.00 – Numărul morților a urca la 15.

UPDATE – Ultimul bilanț: numărul morților a ajuns la 11 și aproximativ 180 de persoane sunt rănite.

Un cutremur puternic de magnitudine 6,4 a zguduit Albania marţi cu puţin timp înainte de ora locală 4:00, al doilea în aproximativ două luni, anunţă Reuters. 150 de persoane au fost rănite și alte trei au murit, anunță presa internațională.

Cutremurul a avut epicentrul între oraşul port Durres şi capitală la o adâncime mică, de 10 km, transmite News.ro. Doi purtători de cuvânt ai Guvernului de la Tirana au declarat pentru Reuters că cele mai mari pagube produse clădirilor au fost la Durres şi câteva persoane au fost duse la spitalul din Tirana.

Întrebat în legătură cu pierderea de vieţi omeneşti, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Mi s-a spus că nu există”.

Un cutremur cu o magnitudine de 5,6 a zguduit Albania pe 21 septembrie, fiind avariate aproximativ 500 de imobile, iar altele fiind distruse.

Ministerul Apărării a precizat că este cel mai puternic cutremur din Albania din ultimii 30 de ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here