VIDEO | 300 de refugiaţi ucraineni, aflaţi într-un tren special, au optat să rămână la Buzău, unde vor fi cazaţi în hoteluri, internate şi pensiuni

Aproape 300 de refugiaţi din Ucraina au ajuns, marţi, la Buzău, cu trenul şi au fost preluaţi de autorităţile judeţene pentru a fi cazaţi în hoteluri, internate şi pensiuni.

Refugiaţii au ajuns la Buzău cu un tren special care transporta în jur de 1.000 de cetăţeni ucraineni, iar din aceştia circa 280 au optat să rămână la Buzău.
Pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie, a fost organizată o întrunire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia a fost stabilită o acţiune la care au participat toţi angajaţii Prefecturii şi numeroase forte şi mijloace din cadrul ISU, IPJ şi IJJ.
Sunt aproximativ 280 după cum am numărat, facem o înregistrare a lor, după care îi vom trimite în mod organizat către hoteluri şi pensiuni de la Sărata Monteoru şi Buzău şi în internate şcolare din Buzău. Mai avem soluţie de back-up pentru alte 100 de locuri. Momentan toate structurile s-au mobilizat şi cred eu că suntem bine organizaţi. Sunt foarte multe mame cu copii. Eu nu am mai trăit aşa ceva, sper să ne dea Dumnezeu puterea să le alinăm durerea cât vor sta la noi. Am vorbit cu ei în tren, le-am spus realitatea, că îi vom caza în locaţii decente şi nu în corturi. Nu ştim ce vor să facă. Unii întreabă de Ungaria, unii de Letonia, alţii spun că vor rămâne. Deocamdată nu ştim clar nimic”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.
Refugiaţii au fost preluaţi cu ajutorul mijloacelor de transport puse la dispoziţie de către societatea de transport în comun a oraşului şi Garnizoana Buzău şi au fost transportaţi la Sala Sporturilor în vederea identificării şi trierii, fiind conduşi apoi spre spaţiile de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here