VIDEO | Anne Hidalgo, primarul Parisului, furioasă și șocată de faptul că Guvernul nu a anunțat-o despre operațiunea jandarmilor pe cheiurile Senei

Tensiuni între Guvernul francez şi primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo continuă, după evacuarea cheiurilor Senei în weekend, un ultim episod dintr-o serie, o operaţiune pe care primarul o consideră nejustificată, relatează Le Figaro, potrivit News.ro.

„Am fost şocată de aceste imagini”, a declarat primarul capitalei franceze luni, la postul de radi France Inter.

Anne Hidalgo acuză Guvernul că nu a „prevenit-o” cu privire la această evacuare, sâmbătă.

„Sunt primarul capitalei. Să văd o operaţiune de evacuare a cheiului Senei fără ca măcar să fiu prevenită este foarte şocant pentru mine”, a denunţat ea.

„Trebuie ca lucrurile să fie făcute cu respectarea tuturor autorităților, eu”, subliniază primarul capitalei franceze.

În opinia sa, această intervnţie este nejustificată.

„Trebuie să se intervină atunci când oamenii nu respectă gesturile-barieră sau când sunt pe cale să consume băuturi la câţiva centrimetri unii de alţii”, a insistat ea. Or, sâmbătă nu a fost vorba despre aceste lucruri.

„Erau mulţi părinţi cu cărucioare, persoane care se plimbau”, dă ea asigurări.

„Bineînţeles că era multă lume, (dar) e mai bine să stai afară decât înăuntru, pentru a evita contaminarea” cu noul coronavirus, a sublinia Anne Hidalgo.

Primarul Parisului a anunţat că urmează să se întâlnească cu prefectul poliţiei Parisului luni, pentru a-i cere să prezinte „baza legală a intervenţiei sale”.

Prefectura anunţa sâmbătă, pe Twitter, că „măsurile sanitare adoptate în lupta împotriva răspândirii covid-19 nu sunt respectate pe cheiul Senei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here