VIDEO | Atac sângeros în metroul din Tokyo. Agresorul era îmbrăcat într-un costum al personajului Joker, fluturând un cuțit lung

Suspectul în vârstă de 24 de ani care a atacat duminică, 31 octombrie, cu cuţitul pasageri într-un tren, la Tokyo, purta un costum al personajului Joker din flmul Batman şi a rănit 17 persoane care se duceau la petreceri de Halloween, potrivit presei japoneze, relatează Reuters.

Bărbatul a fost arestat de poliţie la faţa locului, potrivit presei.

Un sexagenar se afla în stare inconştienţă, în stare critică, după ce a fost înjunghiat, iar potrivit unor pasageri, atacatorul a stropit în tren cu un lichid şi a provocat un incendiu.

Într-o înregistrare postată pe Twitter apare un val de persoane care fuge din tren, în care izbucneşte, câteva secunde mai târziu, un incendiu, stins rapid.

Altă înregistrare video surprinde pasageri care ies din trem pe geam, după ce trenul s-a oprit de urgenţă.

”Am crezut că este o cascadorie de Halloween”, a declarat un martor ocular ziarului Yomiuri, evocând momentul în care alţi pasageri veneau cuprinşi de panică în vagonul în care se afla.

”Apoi am văzut un bărbat venind spre noi, fluturând lent un cuţit lung”, declară el, adăugând că pe cuţit era sânge.

Altă înregstrare video postată pe Twitter suprinde un bărbat cu ochelari, purtând un costum mov şi o cămaşă verde aprins, ca cele purtate de Joker, aşezat în trenul gol şi fumând o ţigară, picior peste picior, calm, ţinând cuţitul în mâna dreaptă, scrie ziare.com.

 

 

El apare în altă înregistrare video, realizată din afara vagonului, pe geam, înconjurat de forţe de ordine.

Bărbatul nu a opus rezistenţă la arestare.

Potrivit presei japoneze, el le-a spus autorităţilor că ”a vrut să omoare oameni pentru a fi condamnat la moarte”.

Atacul a avut loc pe linia expres Keio, către Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, către ora locală 20.00 (13.00, ora României).

Traficul feroviar pe linia Keio respectivă a fost suspendat parţial duminică seara, la încheierea secţiilor de votare în alegerile parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here