VIDEO | Biden: Angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa acestor ameninţări din partea Iranului şi a aliaţilor săi este de neclintit

Sursa foto: The White House

Joe Biden a reafirmat, miercuri, că sprijinul său pentru Israel este „de neclintit” în faţa ameninţărilor iraniene de represalii, după atacul mortal împotriva consulatului iranian din Damasc, Siria, conform AFP, citată de News.ro.

Iranul „ameninţă să lanseze un atac major împotriva Israelului”, a declarat preşedintele american în cadrul unei conferinţe de presă comune la Casa Albă cu premierul japonez Fumio Kishida.

„Aşa cum i-am spus premierului (Benjamin) Netanyahu, angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa acestor ameninţări din partea Iranului şi a aliaţilor săi este de neclintit”, a adăugat el.

„Repet: de nezdruncinat. Vom face tot ce putem pentru a proteja securitatea Israelului”, a continuat Joe Biden.

Comentariul intervine într-un moment de mare tensiune între preşedintele american şi şeful guvernului israelian, Joe Biden apreciind public că Benjamin Netanyahu face o „greşeală” în Gaza.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a dat asigurări miercuri că Israelul va fi „pedepsit” după atacul mortal care i-a fost imputat la 1 aprilie în Siria.

Atacul a distrus consulatul iranian din Damasc şi a ucis 16 persoane, inclusiv şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice, potrivit unui ONG.

Iranul a promis deja să riposteze la acest atac, care a exacerbat şi mai mult tensiunile regionale pe fondul războiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, susţinută de Iran.

La rândul lor, americanii au asigurat că nu au avut „nimic de-a face” cu acest atac.

Din cauza situaţiei actuale din Orientul Mijlociu, compania aeriană germană Lufthansa a anunţat miercuri că îşi suspendă zborurile spre şi dinspre Teheran, probabil până joi.

„Monitorizăm în mod constant situaţia din Orientul Mijlociu şi suntem în contact strâns cu autorităţile”, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

Joe Biden consideră că abordarea lui Netanyahu în războiul împotriva Hamas este „greşită”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here