Zelenski: Ucraina face progrese în producţia de rachete şi de drone

Ucraina face progrese în producţia de rachete pentru a se apăra de Rusia, a declarat miercuri seară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său video difuzat zilnic, informează dpa, citată de Agerpres.ro.

A fost demarată producţia în serie şi au fost dezvoltate noi modele, a spus Zelenski. Acum, este important ca armata să poată transforma rezultatele producţiei de apărare în succes, a adăugat el.

Dronele şi rachetele sunt considerate cele mai importante arme în acest război, care durează deja de peste doi ani.

În acelaşi timp, Zelenski a îndemnat populaţia să reziste în contexul actualelor atacuri aeriene asupra oraşelor ucrainene şi al avansării lente, dar constante, a trupelor ruse la sol.

Preşedintele rus Vladimir Putin face orice poate pentru a intensifica atacurile împotriva Ucrainei; la rândul său, Kievul îşi întăreşte capabilităţile militare, a spus Volodimir Zelenski. „Însă noi avem nevoie de nu mai puţină forţă interioară şi înţelegere interioară că doar cel puternic pune capăt războiului, în propriile sale condiţii”, a subliniat liderul ucrainean.

Conferinţa de pace planificată să aibă loc în iunie în Elveţia este văzută drept o cale de a pune capăt războiului. Zelenski i-a mulţumit preşedintelui elveţian pentru organizarea conferinţei şi a anunţat o propunere pentru ceea ce el a denumit „o încheiere justă a acestui război”.

Până acum, Ucraina a insistat asupra retragerii complete a trupelor ruse de pe teritoriile ocupate ca bază pentru un acord de pace. La rândul său, Moscova revendică cel puţin teritoriile cucerite până acum.

Benzina rusească îl poate prăji pe Putin. Ucrainenii ar mai putea deschide un front asimetric. Nu e exclus ca Trump însuși să dea în final o mână de ajutor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here