VIDEO. București – New York în trei ore. Boom Overture, supersonicul pregătit să revoluționeze zborul cu avionul

Urmașul Concorde este dezvoltat de o firmă americană – Boom Technology -, iar dacă testele vor avea rezultate pozitive, va purta numele Boom Overture.

Revista Flight Global scrie că aripile au fost deja alipite fuselajului, stabilizatorul vertical este gata, iar testele pentru sistemele de aterizare au fost finalizate.

Constructorii au declarat că: „Odată cu XB-1, vom demonstra că suntem gata să revenim la supersonicele comerciale. Ne asigurăm că viitorul lor este sigur și ecologic, dar și sustenabil. Am realizat că cererea pentru supersonice a crescut foarte repede”.

Dar prototipul va avea doar cabină pentru pilot, și va fi testat la baza Mojave Air and Space Port din California, până în 2021.

Compania, care a strâns 141 de milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipului, precizează că a primit deja pre-comenzi pentru 30 de supersonice Boom Overture, și că prețul unui singur aparat de zbor va fi de 200 de milioane de dolari.

Avionul supersonic de pasageri (nume prototip XB-1) va fi prezentat oficial pe 7 octombrie. Dacă testele vor avea succes, va asigura o cursă de 55 de pasageri, la viteze de peste 2.700 de Km/oră. Ceea ce înseamnă, de exemplu, că un zbor de la București la New York va dura mai puțin de trei ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here