VIDEO | Căderile masive de zăpadă fac ravagii în Grecia și în Turcia

O pătură groasă de zăpadă s-a aşternut luni peste Grecia, de la Acropola din Atena până la insulele din sud, perturbând transporturile şi vaccinările împotriva Covid-19 şi ducând la închiderea şcolilor.

Serviciile feroviare şi de transport cu autobuzul din capitală au fost suspendate, iar şoferii care s-au aventurat pe şosele au rămas blocaţi, relatează Agerpres.

Centrele de vaccinare din regiunea Atenei şi de pe insula Evia din apropiere au fost închise, au anunţat autorităţile sanitare.

Numeroase şcoli au fost de asemenea închise, iar elevii au participat la cursuri online.
Autorităţile au îndemnat populaţia să evite călătoriile neesenţiale până marţi seară.

Potrivit Serviciului de meteorologie din Grecia, valul de frig va fi persista cel mai probabil până miercuri.

Probleme și în Turcia din cauza zăpezii

Căderile masive de zăpadă au provocat haos în Turcia, unde cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de autobuz produs duminică în Istanbul, a relatat agenţia de presă Anadolu, preluată de DPA.

Cel puţin 18 persoane au fost rănite după ce şoferul autocarului a pierdut controlul vehiculului care s-a prăbuşit apoi într-un şanţ, potrivit agenţiei de presă.

De asemenea, o parte a acoperișului din zona cargo a aeroportului din Istanbul s-a prăbușit sub greutatea zăpezii., relatează CNN Turk.

Într-o declarație pe contul său de socializare, consilierul de presă al Turkish Airlines Yahya Üstün a declarat: „Acoperișul unității noastre, care deservește marfă turcească pe aeroportul din Istanbul, s-a prăbușit din cauza maselor de zăpadă și a furtunilor.”

 

Circulaţia prin strâmtoarea Bosfor din Istanbul a fost sistată temporar pe ambele maluri din cauza vizibilităţii scăzute.

În provincia Tokat din nordul Turciei, unde s-au înregistrat de asemenea ninsori abundente, un autocar a derapat şi s-a răsturnat, potrivit Anadolu. O persoană şi-a pierdut viaţa şi cel puţin alte 18 au fost rănite în accident.

Vremea nefavorabilă a afectat de asemenea activităţile locuitorilor din sud-estul Turciei. În provinciile Bingöl, Sirnak şi Elazig, numeroase localităţi au rămas izolate, a relatat Anadolu.

Departamentul general de meteorologie din Turcia a prognozat ninsori care vor continua până sâmbătă în Istanbul şi zone din regiunile la Marea Neagră. În regiuni din Anatolia şi sud-estul Turciei, vremea rea va continua până luni seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here