VIDEO | Ce mai abandonează soldații ruși pe câmpul de luptă. Ucrainenii și-au frecat ochii de uimire

Războiul din Ucraina durează de peste două luni. Din cauza lipsei unui succes major, rușii se retrag încet din unele regiuni ale Ucrainei, lăsând în urmă tone de fier vechi sub formă de echipamente de luptă deteriorate pe câmpurile de luptă. Dar asta nu este totul. Pe internet a fost postat un filmuleț, în care soldații ucraineni au găsit pe câmpul de luptă o mașină de spălat abandonată de soldații ruși, scrie Fakt.pl.

O înregistrare care arată pozițiile presupus abandonate ale armatei ruse pe câmpul de luptă din Ucraina a fost publicată pe Twitter de Next. Scurtul videoclip prezintă soldați ucraineni verificând ce a mai rămas din armata rusă. Imaginile arată, printre altele, căști, niște haine, scaune și… o mașină de spălat.

Războiul din Ucraina. O mașină de spălat furată de ruși pe câmpul de luptă

„Ocupatorii ruși duc la război mașini de spălat furate de la ucraineni. Apărătorii ucraineni au fost șocați când au găsit mașina de spălat în fostele poziții rusești de pe câmpul de luptă”, scrie Nexta sub videoclip.

O înregistrare cu o mașină de spălat a circulat rapid pe internet, determinând internauții să glumească. „Buncărele din mașinile de spălat sunt ultima soluție pentru ruși în timpul războiului din Ucraina”, „Încearcă ei să spele sângele ucrainenilor?”, „Poate punem capăt acestui război pur și simplu livrând mașini de spălat în Rusia?” – au glumit utilizatorii Twitter.

*Mașinile de spălat, la mare căutare

Mașinile de spălat par să fie o marfă fierbinte în războiul din Ucraina. De multă vreme, mass-media raportează cazuri de furt al acestor și a altor echipamente de către soldații ruși. Se pare că trupele lui Putin au luat cel mai mult în timpul retragerii în panică de la Kiev. La acea vreme, fotografiile companiilor de curierat din Belarus, prin care rușii își trimiteau prada de război acasă, circulau în întreaga lume. Până și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a glumit cândva despre lăcomia rușilor.

Se spunea: „vezi Parisul și mori”. Acum visul lor este să „fure o toaletă și să moară”, a comentat președintele.

Jurnalista Olga Iwszina a remarcat odată că majoritatea soldaților ruși provin din cele mai sărace regiuni ale Rusiei, iar salariile lor lunare sunt adesea doar echivalentul… unei noi mașini de spălat. De aici lăcomia rușilor și jefuirea a tot ce se poate.

*Mașinile de spălat sunt, de asemenea, capcane mortale

Pe de altă parte, ceea ce nu a fost furat a fost transformat de ruși în capcane mortale. Rețelele de socializare sunt pline de fotografii din case distruse de armata lui Putin, pline cu grenade ascunse. Rușii ascund adesea explozibili în mașini de spălat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here