VIDEO | Cele mai stranii și amuzante momente Eurovision din ultimii ani

BBC a realizat o compilație a celor mai stranii și nostime momente ale Eurovision din ultimii ani și a celor mai ciudați interpreți care au pășit pe scena concursului muzical.

Printre cântăreții „antologați” de BBC în videoclip se numără și Cezar Ouatu, care a reprezentat România în finala Eurovision din 2013, terminând pe locul 13, cu 65 de puncte.

Formaţia italiană Maneskin a fost declarată câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a concursului de muzică Eurovision, desfăşurat în Olanda şi a cărui finală a fost transmisă în direct la televiziune în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock”, intitulată „Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor. Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

Triumful Italiei, al treilea din istoria acestei ţări şi primul din 1990, când Toto Cutugno l-a obţinut cu piesa „Insieme: 1992”, a avut loc în cadrul unei gale în stil mare pe arena Ahoy Rotterdam din oraşul olandez cu acelaşi nume, cu 3.500 de spectatori, la doi ani după ultima ediţie, din cauza izbucnirii pandemiei coronavirusului.

Prima ediţie a concursului muzical Eurovision a avut loc la 24 mai 1956, la Lugano, Elveţia, la Teatro Kursaal, unde au participat reprezentanţi din Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Ţările de Jos. Cele şapte ţări participante au fost reprezentate cu câte două piese fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here