VIDEO | Cine este prizonierul ucrainean a cărui execuție a fost filmată. Identificat de mamă, fiu, colegi

Reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei au confirmat că soldatul a cărui ucidere filmată a început să circule pe rețelele sociale în 6 martie se numește Oleksandr Mațievski. Bărbatul luptase în Batalionul 163 al Brigăzii 119 separate a Forțelor de Apărare Teritorială din regiunea Cernihiv, notează Meduza.

Potrivit Direcției Regionale a Forțelor de Apărare Teritorială „Nord” a Ucrainei, la 30 decembrie 2022, Mațievski și patru camarazii au fost angajați în lupte cu forțele ruse, superioare ca număr, lângă Soledar. În cele din urmă, s-a pierdut comunicarea, iar întăririle nu au putut sări în ajutor din cauza focului puternic.

Multe aspecte sunt încă necunoscute, deoarece camarazii săi fie sunt încă dați dispăruți, fie sunt morți. Cu toate acestea, mama lui Mațievski l-a recunoscut, la fel și fiul său și colegii de serviciu. Canalul TV Suspilne a publicat un interviu cu mama lui.

Înainte de invazia rusă, Mațievski lucrase ca electrician în Kiev. După declanșarea războiului, s-a oferit voluntar pentru apărarea teritorială în regiunea Cernihiv. Cadavrul lui Mațievsky a fost predat familiei sale ca parte a unui schimb de victime între Rusia și Ucraina. Rudele lui l-au identificat într-o morgă din Kiev.

Anterior, oficialii ucraineni declaraseră că bărbatul din videoclip era un alt prizonier de război, pe nume Timofei Șadura, din Brigada 30 mecanizată separată, care poartă numele prințului Konstantin Ostrojski. Bărbatul dispăruse pe 3 februarie 2023. În același timp, jurnalistul Iuri Butusov a afirmat că videoclipul îl prezintă exact pe Oleksandr Mațievsky.

Ministrul ungar de externe al acuză Occidentul că a căzut într-o psihoză a războiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here