VIDEO | Ciocniri la Barcelona, din cauza restricţiilor anti-Covid

Sursa: Twitter

Confruntări au avut loc între manifestanţi şi poliţie la Barcelona, la adunări împotriva restricţiilor de circulaţie impuse cu scopul opririi răspândirii noului coronavirus, la care au participat sute de persoane, relatează AFP, preluată de News.ro.

Aproximativ 700 de persoane au participat la adunări împotriva acestor măsuri care prevăd o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, începând de la ora locală 22.00, şi o interdicţie de a părăsi oraşul în weekendul prelungit de Ziua tuturor sfinţilor.

Manifestaţia a degenerat după ce aproximativ 50 de persoane au ”început să arunce cu obiecte periculoase în poliţie”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvţnt al forţelor de ordine regionale Mossos d’Esquadra.

Manifestanţi au aruncat cu bariere de securitate către poliţişti, care au răspuns cu lovituride baston, potrivit unui corespondent AFP.

În timp ce poliţia încerca să disperseze mulţimea, pompierii stropeau cu apă străzile, pentru a stinge incendii de pubele.

În total 12 persoane – inclusiv minori – au fost arestate, a anunţat poliţia către miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar aproximativ 20 de agenţi au fost răniţi.

Mai la vest, oraşul Burgos (nord) a fost, de asemenea, teatrul unor confruntări între câteva zeci de tineri manifestanţi  şi forţe de ordine.

În pofida numeroaselor interdicţii impuse în Spania începând din iulie, în contextul în care numărul cazurilor de covid-19 a început să crească, contaminările s-au multiplicat.

Spania, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa, a înregistrat 35.000 de morţi din cauza covdi-19 şi 1,1 milioane de cazuri.

Aproape toate regiunile spaniole au fost plasate în izolare, în vederea unei limitări a deplasărilor înainte de weekendul Tuturor sfinţilor, în speranţa evitării unei noi plasări în carantină.

În Catalonia, unde barurile şi restaurantele sunt închise de la mijlocul lui octombrie, locuitorii au interdicţia de a părăsi oraşele în weekend.

Poliţia efectua vineri controale la principalele ieşiri din Barcelona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here