În Marea Britanie, numărul de morti va atinge vârful chiar înainte de Craciun. Cum accelerează rata infectărilor

Sursa foto: Facebook

Premierul britanic Boris Johnson ar putea să reimpună – începând de săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii viitoare – o caratină în întreaga Anglie, declară sâmbătă surse guvernamentale pentru Reuters, preluat de News.ro.

Potrivit The Times, autorităţile de la Londra se aşteaptă ca vârful valului doi (numărde decese şi infectări) de Covid-19 să fie atins chiar înainte de Crăciun.

Cel puţin 46.299 de morţi din caiza covid-19 au fost înegistrate oficial în Marea Britanie, cea mai afectată ţară la acest capitol din Europa.

Aceste măsuri se află în stadiul de elaborare şi nu s-a luat vreo decizie în acest sens, declară sursele citate.

Miniştri se reunesc sâmbătă pentru a discuta despre această carantină, iar Johnson urmează să se exprime în faţa presei luni.

Cotidianul britanic The Times dezvăluie că numai magazinele considerate esenţiale, şcolile, grădiniţiele şi universităţile ar urma să rămână deschise.

Cotactat de Reuters, Downing Street nu a răspuns.

Noile restricţii ar putea intra în vigoare începând de miercuri şi până la 1 decembrie, dezvăluie The Times.

Numărul îmbolnăvirilor se dublează la fiecare nouă zile

Propagarea noului coronavirus se accelerează în Marea Britanie, contaminările dublându-se la fiecare nouă zile în Anglia, în pofida restricţiilor locale impuse de guvern, potrivit unui studiu publicat joi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În cadrul acestui studiu realizat de Imperial College London şi Ipsos-Mori, mai mult de 85.000 de voluntari au fost testaţi în Anglia între 16 şi 25 octombrie. În acea perioadă, 128 din 10.000 de persoane au fost infectate în Anglia, cifră care se dublează la fiecare nouă zile.

Rezultatele indică faptul că infectările cu COVID-19 continuă să crească în toate regiunile Angliei şi la toate grupele de vârstă, cea mai mare creştere fiind raportată în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani. Regiunile din nord-vest, Yorkshire şi Humber concentrează cel mai mare număr de contaminări.

Rata de reproducere a virusului („R”) a ajuns la 1,6 la nivel naţional, se menţionează de asemenea în studiu.

„Aceste rezultate intermediare prezintă o imagine îngrijorătoare a situaţiei din Anglia, unde observăm o creştere a prevalenţei infecţiilor la nivel naţional, despre care ştim că va conduce la mai multe spitalizări şi decese”, a declarat Paul Elliott, profesor de epidemiologie şi sănătate publică la Imperial College.

În Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus, cu peste 45.000 de decese, bilanţul zilnic al morţilor a depăşit 300 două zile la rând, marţi şi miercuri, niveluri nemaiatinse din luna mai.

În Anglia, restricţiile au fost înăsprite pentru milioane de britanici în zonele cele mai afectate de răspândirea virusului, în special în nord.

Premierul britanic Boris Johnson a încercat până acum să evite introducerea unei noi carantine generale în Regatul Unit.

În Anglia a fost stabilit un sistem de alertă pe trei niveluri care determină restricţiile ce urmează să fie implementate în funcţie de prevalenţa noului coronavirus.

Vineri, Nottinghamshire, regiune din centrul Angliei, unde ratele de contaminare sunt printre cele mai ridicate din ţară, va ajunge la cel mai înalt nivel de alertă – 3 – de restricţii.

„În acest moment, problema este că, chiar dacă măsurile adoptate în zonele de nivel 2 şi nivel 3 încetinesc răspândirea în săptămânile următoare, este puţin probabil să provoace o scădere rapidă a cazurilor şi deceselor zilnice”, a declarat pentru agenţia de presă PA profesorul Neil Ferguson, om de ştiinţă şi consilier al guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here