VIDEO | Cum ridiculizează finlandezii mișcările trupelor ruse din apropierea graniței comune

Ca răspuns la un videoclip cu echipamente militare rusești care se apropie de granița finlandeză, finlandezii au decis să dea dovadă de simț al umorului și și-au trimis, de asemenea, „echipamentul special” către graniță în cazul unei posibile invazii. Există tractoare care sunt periculoase pentru echipamentele rusești, scrie onet.pl.

Tensiunile dintre Rusia și țările scandinave sunt în creștere. Acestea sunt legate de declarațiile recente făcute de Finlanda și Suedia de a adera la NATO. La scurt timp după primele sugestii cu privire la disponibilitatea finlandezilor de a se alătura alianței, în rețea au apărut înregistrări care arătau unități militare ruse în apropierea graniței ruso-finlandeze.

Videoclipul prezintă panouri informative cu drumul spre Helsinki marcat.

Finlandezii au decis să reacționeze la această situație, iar în răspunsul lor au dat dovadă de puțin umor, pentru că, în loc de mașini militare, au început să se adune la graniță tractoare.

Astfel, finlandezii s-au referit la numeroase înregistrări ale fermierilor ucraineni care remorcau echipamente militare rusești abandonate cu tractoarele lor.

Există atât de multe înregistrări similare încât a devenit o glumă obișnuită că fermierii ucraineni, datorită echipamentelor achiziționate, au devenit „următoarea cea mai mare armată din lume”.

*Cum să tractezi echipamentul militar cu un tractor? Finlandezii au pregătit un videoclip special

Acesta nu este însă sfârșitul. Finlandezii, interesați de realizările fermierilor ucraineni, au decis să pregătească un videoclip special de instruire în care explică cum să remorchează corect echipamentul militar capturat.

Înregistrarea este disponibilă cu subtitrări în engleză. Putem afla de acolo că „aproape toate vehiculele militare au bucle fixe de remorcare” și că vehiculele pe șenile pot fi tractate aproape la fel de bine ca echipamentele pe roți.

*Finlanda vrea să adere la NATO. Rusia amenință

Fostul președinte al Federației Ruse a reacționat la acest lucru. „Suedia și Finlanda discută feroce despre posibilitatea aderării la NATO (…) Ce înseamnă? Înseamnă că Rusia va avea mai mulți oponenți înregistrați oficial”a scris Dmitri Medvedev pe Telegram.

La rândul lor, finlandezii se pregătesc pentru o posibilă invazie din Rusia. Din cauza apropierii geografice și a evenimentelor istorice, finlandezilor le este tot mai frică de agresiunea lui Vladimir Putin. Interesul pentru pregătirea de apărare, organizată de stat în țară, a crescut de opt ori, informează USA Today.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here