VIDEO | Demonstraţie de spirit civic la Cupa Mondială:. Japonezii au strâns gunoaiele de pe stadion după meciul de deschidere

Japonezii au arătat încă o dată spirit civic, după ce au strâns gunoaiele rămase pe stadion la finalul meciului de deschidere dintre Qatar şi Ecuador, informează ndtv.com.

Videoclipul a fost distribuit iniţial de creatorul de conţinut din Bahrain, Omar Al-Farooq, pe Instagram, de unde a fost postat pe alte câteva platforme, potrivit News.ro.

Îi arată pe fanii japonezi, cu saci mari de gunoi, curăţând tribunele după ce mulţimea a părăsit stadionul. Japonezii au mers printre rânduri luând sticle şi alte lucruri, pentru a lăsa locul la fel de îngrijit cum îl găsiseră.

Al-Farooq este văzut întrebându-i pe aceşti oameni: „De ce faci asta?” Ca răspuns, unul dintre bărbaţii japonezi spune: „Suntem japonezi şi nu lăsăm gunoi în urma noastră şi respectăm locul”.

Ei au strâns şi steagurile care au fost aruncate pe stadion de mulţimea entuziastă, adăugând că „acestea impun respect”.

Utilizatorii reţelelor de socializare au fost impresionaţi de gest, iar mulţi dintre ei au postat „respect” pe videoclipul lui Al-Farooq. „Îi iubesc şi mai mult”, a comentat un utilizator.

„Ei au respect şi îl transmit  respect copiiilor lor. Deci, aşa cum vedem în acest an şi în anii precedenţi, poporul japonez este mai presus de ceilalţi în acţiunile lor”, a comentat un altul.

 

Un gest similar a fost făcut de suporterii japonezi după un meci al Japoniei împotriva Columbiei în 2018. Oamenii de pe tot globul au fost impresionaţi de disponibilitatea lor de a curăţa stadionul după meci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here