VIDEO | Educație civică cu bâta: Elevii ruși învață la școală cum să aresteze protestatari

Forțele de securitate ruse i-au învățat școlarii siberieni cum să rețină protestatarii, într-o revoltă simulată la școală, după cum se vede dintr-un videoclip publicat marți de televiziunea locală din Nijhnevartovsk și preluat de The Moscow Times.

<< Imaginile apar în contextul represiunii protestelor declanșate de arestarea liderului opoziției, Alexei Navalnîi. Peste 10.000 de persoane au fost reținute, la nivel național, în timpul protestelor, poliția fiind acuzată că a recurs la brutalitate împotriva manifestanților pașnici.

În videoclipul din orașul Siberian Nijhnevartovsk, elevii care joacă rolul de protestatari pot fi văzuți aruncând mingi de volei către colegii care dotați cu scuturi anti-revoltă. Cel din urmă grup formează apoi un culoar pentru elevi, iar un ofițer real duce pe acolo un „provocator”.

Într-o altă scenă, studenții care poartă căști de intervenție anti-revoltă pot fi văzuți făcând diverse manevre cu scuturi și bastoane, sub privirile ofițerilor.

„Politica a ajuns și la școlarii ruși. Opoziția, care își umple rândurile cu tineri, poate fi invidiată. Poliția, care reprezintă statul, ia hățurile în mâini. Acest lucru arată clar cum să apărăm interesele naționale ale țării”, se afirmă în materialul difuzat de postul de televiziune Megapolis, în care apar și filmările.

Ulterior, departamentul de educație din Nijhnevartovsk a anunțat că a lansat o anchetă internă pentru a verifica dacă evenimentul respectă sau nu legea educației.

Nu este prima dată când forțele de securitate ruse fac eforturi pentru a ajunge la tineri.

În 2019, în Republica Tatarstan, martorii oculari au filmat forțele de securitate care se antrenează cu școlari pe post de protestatari. Potrivit relatărilor de la acea dată, bărbații în uniforme și cu scuturi „i-au sucit și respins elevii de clasa a IX-a”, cărora li se ceruse să-i atace pe ofițeri. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here