VIDEO | Final de an înecat în gaze lacrimogene. Contestatarii reformei pensiilor din Franţa s-au ciocnit cu poliţia în Paris

Protestatarii care au demonstrat în Paris împotriva planurilor guvernului de reformare a sistemului de pensii s-au ciocnit cu poliţia, care a tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa unele grupuri de manifestanţi, transmite News.ro, care citează Reuters.

Sindicatele au organizat greve la nivel naţional de la începutul lunii decembrie, împotriva reformei pensiilor dorită de preşedintele Emmanuel Macron, perturbând activitatea şcolilor, căilor ferate şi transporturilor rutiere.

Sâmbătă, vestele galbene, mişcare de protest declanşată anul trecut ca reacţie la costul ridicat al vieţii, s-a alăturat unei demonstraţii împotriva reformei pensiilor la care participau câteva mii de oameni.

Riposta poliției

Poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor aflaţi în apropierea unor zone turistice, cum ar fi muzeul de artă modernă Pompidou, unde unii demonstranţi au încercat să ridice baricade şi să le dea foc şi au devastat un autobuz.

Ciocniri au avut loc şi în alte zone din Paris unde au avut loc proteste.

Transporturile continuă să fie perturbate de proteste la nivel naţional şi în Paris, în ultimul weekend al anului, iar angajaţii căilor ferate şi ai metroului au insistat că vor menţine presiunea asupra lui Macron, pentru abandonarea reformei.

Macron afirmă că reforma pensiilor este pentru crearea unui sistem echitabil, care va încuraja angajaţii să lucreze până la 64 de ani şi nu până la 62 şi va echilibra bugetul pensiilor, eliminând multe dintre regimurile speciale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here