Actorul Danny Aiello, cunoscut pentru roluri din filme ca „Do the Right Thing”, pentru care a primit şi o nominalizare la Oscar, şi „Moonstruck”, a murit la vârsta de 86 de ani, anunţă presa americană, notează news.ro.

Actor de teatru şi film, cu o carieră de peste 50 de ani, Aiello a murit într-un centru medical din New Jersey, a anunţat agentul lui literar vineri.

El se afla sub tratament pentru o afecţiune recentă. Aiello a murit joi, potrivit prietenului lui Joseph Amiel, citat de The Hollywood Reporter.

Este celebru pentru rolurile din lungmetrajele „Do the Right Thing” al lui Spike Lee şi „The Purple Rose of Cairo” al lui Woody Allen, „Moonstruck” al lui Normal Jewison şi „Prêt-à-Porter” al lui Robert Altman, în „The Godfather: Part II” al lui Francis Ford Coppola, unde a avut un rol mic.

A jucat în peste 100 de filme, inclusiv sub îndrumarea lui Sergio Leone, în „Once Upon a Time in America”.

El a lucrat pentru Greyhound timp de un deceniu, înainte de a debuta pe Broadway, la vârsta de 35 de ani. Nu a luat niciodată lecţii de actorie, făcea parte dintr-o familie cu şase copii din New York. S-a născut pe 20 iunie 1933 şi a fost crescut mai mult de mama lui.

S-a înrolat în armată, la vârsta de 17 ani, renunţând la liceu, iar primul loc de muncă, obţinut în 1957, a fost la Greyhound.

Cartea sa de memorii, „I Only Know Who I Am When I Am Somebody Else”, a fost publicată în 2014. Era căsătorit de şase decenii cu Sandy, cu care a avut patru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here