Foto: INQUAM/George Călin

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, că prezenţa miniştrilor USR PLUS la şedinţa de Guvern a reprezentat un pas „important” în deblocarea situaţiei politice în care se află România, notează Agerpres.


În şedinţa de Guvern de azi, le-am mulţumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care au luat-o ieri şi că au înţeles că e mult mai important să venim, să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia în care suntem astăzi”, a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Potrivit lui Cîţu, România trece printr-o perioadă dificilă şi este importantă implicarea tuturor. „România trece printr-o perioadă dificilă şi este important ca toţi să fim aici pentru români”, a subliniat el.

Întrebat cum răspunde reproşului USR PLUS că reprezentanţii alianţei nu au fost anunţaţi în prealabil în legătură cu intenţia de a-l revoca pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministrul al Sănătăţii, Florin Cîţu a afirmat că îl surprinde o astfel de abordare, deoarece liderii coaliţiei guvernamentale au anunţat că nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile prim-ministrului.

Mă surprinde puţin abordarea. În şedinţa de coaliţie de luni a fost foarte clar, din punctul meu de vedere. S-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune, atunci când decide, revocarea, înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să îmi exercit atribuţiile constituţionale şi în acea şedinţă toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta niciodată sau nu vor pune sub semnul întrebării atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni. Aşa am plecat în acea zi”, a precizat Cîţu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here