VIDEO-FOTO | Proteste anti-război. Peste 1.400 de arestări, în Rusia. Forțele de ordine au atacat brutal

Sursa: TASS

ACTUALIZARE. Pe 21 septembrie, după anunțul mobilizării parțiale făcut de Vladimir Putin, în toată Rusia au avut loc proteste împotriva războiului din Ucraina și a recrutării forțate. În majoritatea regiunilor, au fost reținuți protestatari, notează Meduza, care adaugă faptul că OVD-Info are date despre plasarea în detenție a peste 1.400.

  • O galerie foto care documentează brutalitatea cu care forțele de ordine i-au tratat pe protestatarii pașniciAICI.

Noi informații, difuzate de Meduza, citând organizații pentru drepturile omului, relevă faptul că au fost operate arestări în 38 de orașe. Majoritatea: în Moscova (565 persoane), Sankt Petersburg (536 persoane) și Ekaterinburg (48 persoane).

La Samara, poliția a reținut o femeie cu un cărucior și doi copii. Potrivit Idel.Realii, aceștia se plimbau în apropierea pieței unde aveau loc protestele.

La Moscova și Sankt Petersburg, poliția a reținut cu brutalitate protestatarii în timpul marșurilor, precum și în metrou. Activiștii pentru drepturile omului relatează că au fost bătuți protestatari și jurnaliștii.

Sursa: TASS

La Muzeul Rus, în timpul arestării, o femeie a fost trântită pe jos, mai multe persoane au fost puse în genunchi. La Moscova, doi protestatari au fost săltați inconștienți de poliție.

În Kaliningrad, o femeie a fost reținută, din cauza culorii jachetei.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a transmis că „a oprit acțiuni neautorizate” în mai multe regiuni ale țării și că au fost reținuți protestatari, dar fără a preciza numărul lor.


Pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în Rusia, explicând că, în Ucraina, forțele armate ale țării s-ar fi confruntat „nu doar cu formațiunile neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”. Autoritățile spun că vor chema la război 300.000 de persoane. Un apel la ieșirea în stradă, în centrele tuturor orașelor din Federația Rusă, a fost lansat pe rețele sociale imediat după anunțul liderului rus privind declararea mobilizării parțiale. Protestele au început în orașele rusești, notează Meduza, care face o trecere în revistă a situației, cu aproximările lipsa de precizie de rigoare, având în vedere dificultatea cu care astfel de informații pot fi extrase din Rusia.

Barnaul

  • Număr de participanți: câteva zeci
  • Arestați: nu există informații

Ulan-Ude

Iakuțk

  • Număr de participanți: câțiva oameni
  • Deținuți: nu există informații

Irkuțk

Krasnoiarsk

Jeleznogorsk (teritoriul Krasnoiarsk)

Tomsk

  • Număr participanți: în jur de 100
  • Arestări: 35 de persoane

Novosibirsk

Ekaterinburg

  • Număr de participanți: necunoscut
  • Arestări: trei

Moscova

VIDEO | „Dacă nu urmai instrucțiunile, te împușcau”. Cum decurgeau vizitele lui Prigojin. Interviu cu un pușcăriaș rus trimis ca mercenar în războiul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here