VIDEO | Incendiu puternic la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani, dat în urmărire internațională

Sursa foto: News.ro

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, la fosta fabrică de ţigări a omului de afaceri Zaher Iskandarani, care a fost dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru contrabandă cu ţigări. Una dintre halele fabricii, care se află în localitatea Săcălaz, lângă Timişoara, în care au fost depozitate jocuri electronice, a luat foc, iar pentru zona respectivă a fost transmis mesaj RO-Alert din cauza degajării mari de fum. Pompierii anunţă că există pericol de extindere la un compartiment al halei în care este depozitat azotat de amoniu lichid, informează News.ro.

Autorităţile anunţă că peste 50 de pompieri salvatori au intervenit la misiunea de stingere derulată în municipiul Timişoara.

Incendiul a fost în cele din urmă localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătaţi, a transmis IGSU.

Exista pericol de propagare a incendiului la un alt compartiment al halei, unde se află depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide

”Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid şi alte pesticide”, trasmite ISU Timiş.
La faţa locului au intervenit echipaje de popieri din mai multe localităţi.
”Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul Lugoj de Pompieri,  Staţia de Pompieri Buziaş,  Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare, Staţia de Pompieri Făget,  Staţia de Pompieri Deta cu 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă APIC, 12 Autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN,  1 SMURD B, 6 Ofiţeri, 54 subofiţeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis ISU Timiş.
Au fost mobilizate şi echipaje din Arad.
”Trei autospeciale de stingere cu o capacitate de 5000 litri apă şi 800 spumă de la Detasamentul Arad, Garda 2 Chişineu Criş si Detaşamentul Sebiş au plecat (…) în sprijin la ISU Timiş pentru a interveni la un incendiu ce se manifestă la ieşirea din Timişoara spre Jimbolia”, a transmis ISU Arad.
Din primele informaţii nimeni nu a fost rănit, angajaţii au ieşit singuri din incintă.
În zonă a fost emis şi un mesaj Ro-Alert prin care populaţia este avertizată în privinţa degajărilor mari de fum.
”Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, se arată în mesajul Ro-Alert.
După ce focul va fi stins, reprezentanţii ISU Timiş urmează să stabilească de la ce a pornit focul.
Zaher Iskandarani a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here