VIDEO | Incendiul din sediul FSB de la Rostov-pe-Don, soldat cu un mort

Cel puţin o persoană a murit şi două au fost rănite, joi, în urma unei explozii urmate de un incendiu care s-a produs într-o clădire aparţinând serviciului rus de securitate FSB din oraşul Rostov-pe-Don, din sudul ţării, relatează Reuters, citată de News.ro.

Agenţiile de presă ruseşti citează serviciile de urgenţă care au declarat că o persoană a fost ucisă şi alte două au fost rănite, scrie Reuters.

Imagini surprinse la faţa locului arătau o coloană groasă de fum negru care se ridica în aer în apropierea unor blocuri de locuinţe şi a unui centru comercial din Rostov, capitala unei regiuni ce se învecinează cu părţi din estul Ucrainei.

FSB, serviciul care se ocupă de securitatea internă şi combaterea terorismului, a declarat într-un comunicat că au luat foc combustibili şi lubrifianţi într-un atelier, provocând o explozie şi prăbuşirea parţială a clădirii ce adăposteşte secţia sa de patrulare a frontierelor.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a spus că incendiul pare să fi fost cauzat de un scurtcircuit electric şi a precizat că au fost evacuate clădirile din apropiere.

De la declanşarea invaziei în Ucraina, Rusia anunţă sporadic incendii la instalaţiile sale de petrol şi gaze din apropierea Ucrainei, precum şi atacuri asupra căilor sale ferate. Moscova acuză uneori Kievul că foloseşte drone pentru atacuri transfrontaliere. Luna trecută, preşedintele Vladimir Putin a cerut FSB-ului să facă mai mult pentru a contracara ceea ce el a spus că este o creştere a spionajului şi sabotajului din partea Ucrainei şi a Occidentului.

Mihailo Podoliak, consilier de rang înalt al preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenski, a negat că Ucraina ar fi responsabilă pentru explozia din Rostov, scriind pe Twitter: „Ucraina nu intervine, dar priveşte cu plăcere”.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here