VIDEO | Kim Jong-Putin. Măcelul din Ucraina și anexarea Crimeei, sărbătorite ca în Coreea de Nord pe un stadion din Moscova

Peste 100.000 de persoane s-au adunat la Moscova, vineri, pentru a sărbători anexarea Crimeei de către Rusia. La manifestație, care este de fapt una de susținere a războiului din Ucraina, participă și Vladimir Putin.

Stadionul Lujniki de la Moscova este „plin ochi”, potrivit corespondentului Financial Times în capitala rusă.

Acest stadion a găzduit finala Cupei Mondiale, în 2018.

Angajaţi de la stat au fost aduşi cu autobuzul pe stadion, potrivit FT. Un clip video în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos a fost proiectat la stadion.

Vladimir Putin a ținut un discurs transmis în direct la posturile de televiziune ale Kremlinului. Însă, către final, difuzarea discursului a fost întreruptă brusc și înlocuită cu muzică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat ulterior că de vină a fost o „eroare a serverelor”. El a promis, conform Interfax, că discursul lui Putin va fi reluat imediat de către posturile de televiziune, ceea ce s-a și întâmplat, conform relatărilor presei din Rusia.

Putin a vorbit în discursul său despre invazia din Ucraina, denumită de el „operațiune”, făcând referiri la pasaje biblice.

„Nu există dragoste mai mare, decât atunci când cineva își dă sufletul său pentru prietenii săi. Vedem cum băieții noștri luptă și acționează eroic în această operațiune. (…) Aceste cuvinte sunt din textele sfinte ale creștinismului, din ceea ce le este scump celor care mărturisesc aceste lucruri. Dar totul consta în faptul că sunt valori universale pentru toate popoarele, mai ales pentru poporul nostru. Dovadă este modul cum luptă băieții noștri, umăr la umăr, se ajuta se apară reciproc și, dacă este nevoie, ca pe propriul frate, îl apără cu propriul trup pe câmpul de luptă. Noi nu am avut așa unitate de foarte mult timp, așa se întâmplă ca începutul operațiunii (sic) a coincis, pur și simplu  cu ziua de naștere a unuia dintre comandanții noștri sfinți, care nu a pierdut nici o bătălie. Luptele vor duce mereu la slava Rusiei. Așa să fie mereu, acum și pentru totdeauna”, a declarat Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here