VIDEO | Mesajul emoționant al Marcelei, o româncă bolnavă de coronavirus, salvată în Spania

Presa spaniolă prezintă cazul unei românce care a fost salvată de medicii de la spitalul Alcalá de Henares, după ce fusese diagnosticată cu infecție cu coronavirus. Potrivit postului Antena3 Noticias, care a stat de vorbă cu Marcela, femeia le este recunoscătoare medicilor care s-au ocupat de ea și care au încurajat-o constant să reziste.

Potrivit sursei citate, românca s-a numărat printre pacienții din Spania internați în stare gravă. Inițial, femeia a stat acasă o săptămână, timp în care simptomele au fost ușoare, cu accese febrile și de tuse. Starea însă i s-a înrăutățit, astfel că a ajuns în cele din urmă la Spitalul Príncipe de Asturias din Alcalá de Henares.

A petrecut în salonul 528 o altă săptămână și lăcrimează chiar și acum când își amintește cum dăruirea medicilor din prima linie de luptă cu Covid-19, dar și epuizarea acestora.

„Curaj, campioano, poți!”, îi spunea una dintre asistente. „Aveți încredere!”, o încuraja alt medic.

Marcela lucrează ca infirmieră la un cămin de bătrâni şi ştia deja ce înseamnă lupta contra COVID-19.

Aflată la domiciliu acum, românca se bucură de sprijinul celor doi fii ai săi, dar nu intră în contact direct. Mâncarea și cumpărăturile nu i le aduc în apartament, ci le lasă în lift.

Spitalul Principe de Asturias este una dintre unitățile spaniole care îngrijesc cei mai mulţi pacienți infectați cu coronavirus, peste 220.

Marcela a ajuns în Spania acum 22 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here