VIDEO | Peisaje apocaliptice în Turcia. Bilanţul victimelor inundaţiilor de pe coasta Mării Negre a crescut la 27 de morţi

Foto: Twitter

Bilanţul victimelor inundaţiilor care au afectat mai multe localităţi de-a lungul coastei turce de la Marea Neagră în nordul ţării a crescut la 27 de morţi, a anunţat vineri Autoritatea pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), citată de DPA şi AFP.

Peste 1.700 de persoane au fost evacuate la Bartin, Kastamonu şi Sinop, conform AFAD, ca urmare a inundaţiilor survenite după ploi torenţiale care au căzut mai multe zile.

Peste 5.000 de oameni, 19 elicoptere şi 500 de vehicule au fost implicate în eforturile de salvare, la care au participat organizaţii neguvernamentale şi armata.

Bilanţul victimelor consemna joi seara 17 morţi.

„Acestea sunt inundaţiile cele mai devastatoare din câte mi-a fost dat văd”, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu în faţa presei în oraşul Bozkurt, capitală de district, din provincia Kastamonu joi seara târziu. Centrul districtual a „fost împărţit în jumătate”, cu conexiuni tăiate, ceea ce a împiedicat acţiunile de salvare, a spus el.

Apa a atins în unele locuri 5 metri înălţime,viiturile luând maşini, distrugând case şi poduri în cele trei oraşe, a relatat canalul de televiziune FOX TV.

Cel puţin patru persoane, între care doi copii, sunt date în continuare dispărute după ce o clădire cu opt etaje s-a prăbuşit la Bozkurt, potrivit FOX. O altă persoană este dată dispărută la Bartin, circa 220 km mai la vest, completează AFAD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here